Helyi közélet

2020.05.09. 10:02

Gálaműsor a szegedi színházért

A Szegedi Nemzeti Színházat támogatja az az exkluzív, online est, amelyet a Valahol Európában című musicalből állítottak össze a szegedi Rotary és Lions klubok segítségével.

T. K.

A ma esti műsorban neves fővárosi művészek és a szegedi produkció résztvevői is megszólalnak, illetve egy különleges premier is helyet kap benne. A Szegedi Nemzeti Színház egyik legsikeresebb produkciója lett a Valahol Európában című musical: eddig több mint 50 alkalommal játszották. A darab azonban két másik jubileumot is ünnepel, hiszen 25 éve mutatták be a Bu­­dapesti Operettszínházban, a 2. világháború pedig, amelyben a történet játszódik, 75 éve ért véget. Mindez együtt adott apropót arra, hogy egy különleges gálaműsor készüljön belőle.

A jótékonysági gálaműsorban exkluzív felvételeket is láthatnak.
Fotó: FOTÓ: DM

A több mint egyórás online produkcióban, amelyet a Dömötör-díj szervezői, illetve a szegedi Rotary és Lions klubok közösen hoztak létre, a nézők részleteket láthatnak az ősbemutatóból és a szegedi előadásból, illetve felidézi a musicallel kapcsolatos élményeit többek között Haumann Péter, Szinetár Dóra, Pindroch Csaba és Dés László is. Természetesen a szegedi csapat is látható lesz a műsorban: a művészekkel készült interjúk mellett a gyerek- és felnőttszereplők kü­­­lönleges, kifejezetten erre az alkalomra készített, közös produkcióját is bemutatják.

Az online est ma 19 órakor kezdődik, és azok tudják megnézni, akik – hasonlóan egy színházi előadáshoz – előzetesen jegyet váltanak rá. A 2500 forintos alapjegy mellett 5, 10 és 20 ezer forintos támogatói jegyet is létrehoztak, a bevétel ugyanis a Szegedi Nemzeti Színházat segíti. A jegyeket a tixa.hu felületén lehet megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában