Utcai koncertet rendeztek

2020.05.23. 11:45

Házhoz vitték a színházat – Galéria

Jókedvbombákat robbantottak meglepetéskoncertjeikkel a Szegedi Nemzeti Színház színművészei Szeged napja alkalmából a városban.

Házhoz vitték a színházat

Fotó: Kuklis István

– A korlátozások enyhítésével lehetőség nyílt arra, hogy az emberek kimozduljanak otthonról, kiüljenek a parkokba, részben ez adta a roadshow öt­­letét. Másrészt pedig 301 éve, hogy szabad királyi város lett Szeged. Azt gondoltam, mivel nincsenek kulturális rendezvények, borfesztivál, koncertek, ak­­kor is valamilyen módon kultúrát, muzsikát, színházat kell adni a nézőknek. Ha a közönség nem tud eljönni a teátrumba, akkor mi megyünk el hozzájuk. A teherautónkat átalakítottuk mozgó színpaddá, hogy meglephessük a szegedieket – fejtette ki Barnák László színházigazgató.

A drámai tagozat tagjai kö­­zül Szilágyi Annamária és Gö­möri Krisztián, az operatagozat részéről pedig Vajda Júlia, Kónya Krisztina, Máthé Beáta és Cseh Antal szórakoztatta ope­­ra-, operett- és musicalrészletekkel a népes közönséget a Széchenyi téren, majd a Csillag tér és a Zöldfa utca kereszteződésénél található parkolóban, végül pedig a Dugonics téren.

Barnák László elárulta: a meglepetésprodukciók nagy si­­kerén felbuzdulva tervezik, hogy más, esetleg Szegeden kívüli helyszíneken folytatják a színházi roadshow-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában