Helyi közélet

2020.05.05. 12:17

Két kamerán figyelhetjük a Tiszát

A Tisza belvárosi szakaszát, a Huszár Mátyás Rakpartot és a Szegedi Vitorlás Kikötő élő képét már két webkamerán is láthatjuk.

F.J.

– A meteorológiai környezet megfigyelésére először 2013-ban helyeztünk el egy kamerát a kikötőben – tudtuk meg Kipper Györgytől, a Tiszavirág Sportegyesület elnökétől, aki egyetemi testnevelés kurzus keretében is tart vitorlás oktatást. Megírtuk, az elméleti oktatást és kishajós képzést videokonferencián folytatják, mivel a koronavírus okozta veszélyhelyzet őket is korlátozza. – Vitorlázás szempontjából fontos ismerni az aktuális szélviszonyokat, hogy mindenki a tudásának megfelelő környezetben induljon sportolni. A kamerán jól láthatók a szél okozta vízfelszíni hullámok, ezáltal otthonról is tudtunk tájékozódni – mesélt Kipper György.

Mivel a kamera képe már napi 6-700 látogatót vonz, ezért – a technika fejlődésével lépést tartva – a rendszert folyamatosan fejlesztik. A két kamerán valós időben megfigyelhetjük a rakparti forgalmat, segítségével elkerülhetjük az esetleges forgalmi dugókat. Bár most a Tiszán sincs nagy mozgás, otthonunkba zárva is megnyugtató hátradőlve nézni a vizet, a madarakat. A két kamera képét az alábbi linkeken érik el: https://www.idokep.hu/webkamera/vitorlaskikoto1, https://www.idokep.hu/webkamera/vitorlaskikoto2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában