A komolyzenét népszerűsítik

2020.05.26. 16:21

Térzene program Mindszenten – Galéria

Heti egy koncertet tervezett a mindszenti önkormányzat a Térzene elnevezésű programsorozattal, a vírushelyzet miatti korlátozások enyhítésével bepótolják az elmaradt alkalmakat is. Keddenként és péntekenként délelőtt újra komolyzene szól a művelődési központ előtti téren.

T. Sz.

A komolyzenét népszerűsítik a Térzenei Programmal

Fotó: Tábori Szilvia

A kisebb városokba szerveztek Térzene címmel koncertsorozatot, az utcára költöztetve a komolyzenét. Ahogy Erdősi Norbert, a mindszenti önkormányzat projektmenedzsere kérdésünkre elmondta: összesen kétszer tarthatták meg eddig a rendezvényt, hiszen a járványhelyzet miatti korlátozások idejére szüneteltetni kényszerültek.

A zenészek célzott támogatásáért, a komolyzene népszerűsítéséért hozta létre az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) Kultúráért Felelős Államtitkársága a Térzene Programot. Közösségi élménnyé téve a köztereken, utcán, városi intézmények előtt hallható klasszikus dallamokat. A térségben Mindszent mellett Kistelek és Mórahalom utcáin is találkozhatnak a helyiek a muzsikmusokkal, akik a zenei élmény mellett történeteket mesélnek az előadott darabokról, azok zeneszerzőiről.

Mindszenten az óvodások egy csoportja, korábban pedig az iskola egyik osztálya az ének-zene óra alatt látogatott ki a szabadtéri koncertre. Ma délelőtt 11 órától a Quartetto zenekar lépett fel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában