Napszínes

2020.05.17. 11:00

Thomas, a gőzmozdony

A Thomas és barátai című animációs filmből ismerős mosolygós mozdony, „közlekedik” a kis­­tele­­ki Petőfi utcában, a Hétszínvirág Tagóvoda előtt.

Imre Péter

Fotó: Imre Péter

Négy, piros, kék, sárga és zöld kocsijában vi­­rágokat szállít. A kerékpárokból készült szabadtéri virágállványok már megszokott látványt nyújtanak, szinte észre sem vesszük, akárcsak a nagyobb au­­tó- és traktorgumikból kialakítottakat, míg a kisebb, tulajdonképpen a normál méretű, több színűre festett gumikból jelképes kerítést alakítanak ki az utcai kiskerteknek. Utóbbi már évtizedes hagyomány.

A Hétszínvirág előtti egyértelműen a gyerekek egyik kedvencére, Thomasra, a gőzmozdonyra hasonlít. – Négy éve csinálták dolgozóink, szülői és vállalkozói felajánlásokból. Szerettük volna felhívni az óvodára a figyelmet. A mozdony és a kocsik olajoshordókból készültek, a kerekek eternitcsőből, de kisebb asztalkát és virágcserepet is épített bele Paragi József karbantartónk, akitől még nem tudtunk olyat kérni, amit ne valósított volna meg – mesélte Frányó Mónika tagintézmény-vezető. Az ötletet a Facebookon látták, de az a verzió fából volt. A szerelvényt az óvónők festették le, és mindig szezonális virágokkal ül­­tetik be a kocsikat.

– A jókedvet, vidámságot sugárzó „virágágyásunk” egy­re népszerűbb: gyakran állnak meg autók, és ha kisgyerek is van, készülnek fotók, szelfik is emlékbe. Az óvodába járó gyerekeinknek is nagyon teszik, szeretik – mondta még el Frányó Mónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában