Helyi közélet

2020.05.14. 15:38

Virtuális májusfát állítottak Dócon

Jókívánságokkal, idézetekkel aggattak tele virtuálisan egy dóci nyírfát helyi lakosok, így lett a karantén idején is májusfájuk. Az országos kezdeményezés a Közösségek Hetében indult, ehhez csatlakozott a falu.

Munkatársunktól

Dócon hosszú évek óta nem állítottak májusfát, idén virtuális módon készült egy.

Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Állíts te is májusfát címmel or­­szágos kezdeményezés in­dult. Ennek célja az volt, hogy a karantén idején készítsenek, majd fotózzanak le minél több, szeretetüzenettel teleaggatott fát, hogy a Közösségek Hete országos rendezvény megnyi­tóján bemutatandó online ki­­állításon kifejezhessék vele az összetartozást. Ehhez az akcióhoz csatlakozott Dóc is.

Dócon hosszú évek óta nem állítottak májusfát, idén virtuális módon készült
egy.
Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Gál Andorné könyvtárvezető, közösségfejlesztő la­punknak elmondta, az általa létrehozott virtuális közösségi csoport tagjai négy fa közül választhatták ki, melyik legyen a májusfájuk. – Végül a Petőfi utcában álló nyírfára esett a választás, amelyről korábban én készítettem fotót. Erre a képre szerkesztettem rá az üzeneteket – mesélte.

Mivel a csoport tagjai, sőt a település túlnyomó többsége is nyugdíjas korú, az online zajló akcióban viszonylag kevesen vettek részt, azonban így is tucatnyi üzenet érkezett.

– Ezek többsége az összetartozásról, szeretetről, családról szól – mondta el a könyvtárvezető. Ezeket színes háttérre rakva, egyfajta cetliként megszerkesztve tette rá képszerkesztő programmal a fa fotójára, így készült el Dóc virtuális májusfája.

A kész alkotást az országos kezdeményezés Facebook-csoportjába is feltöltötték, ahol egyébként nemcsak számítógéppel szerkesztett alkotásokat, hanem igazi, szalaggal díszített májusfákat is lehet látni az akcióban részt vevő települések jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában