Sajtótájékoztató a feldolgozó mellett

2020.06.30. 18:20

A képviselők szerint az ATEV nem azt érdemli, hogy botrányba keverjék

Cseri Tamás és Horváth Zoltán képviselők arra kérték keddi sajtótájékoztatójukon a vásárhelyi polgármestert, hogy ne csináljon politikai kampányt az ATEV ellen.

Kovács Erika

Horváth Zoltán, Cseri Tamás és Szél István tartott sajtótájékoztatót kedden.

Fotó: Kovács Erika

- Márki-Zay Péter polgármester az elmúlt 2 és fél évben bebizonyította, hogy bár a városépítő munkája a nullával egyenlő, de harcolni nagyon tud. Most bukott országos politikusokkal kezdett kampányt az ATEV ellen – emelte ki a sajtótájékoztatón Cseri Tamás, a Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselője. Hangsúlyozta, a cég több mint 100 embernek ad munkát, és jelentős adóbefizetője Hódmezővásárhelynek. A vállalat nem érdemli meg, hogy botrányba keverjék.

 

Horváth Zoltán, Cseri Tamás és Szél István tartott sajtótájékoztatót kedden.
Fotó: Kovács Erika

Horváth Zoltán képviselő szerint a szaghatás az utóbbi időkben, a beruházásoknak köszönhetően, sokat csökkent.

- Sehová nem vezet, ha szembefordítjuk a lakosokat a mezőgazdaságból élőkkel. Kártékonynak tartom azt is, hogy ellenzéki politikusok okoskodnak a városban.

Szél István, a Hódmezővásárhelyi Gazdakör elnöke is hangsúlyozta, politikai kampány indult az ATEV ellen.

- Az ATEV a térség mezőgazdasági rendszerének fontos tényezője. A hódmezővásárhelyi lakcímmel rendelkező gazdálkodóktól ingyen veszik át az elhullott állatokat. Ha nem lennének, akkor Debrecenbe, vagy Soltra kellene vinni az állati hullákat, ami jelentős pénzébe kerülne a gazdáknak. Aki az ATEV-et támadja, az az állattartókat, a gazdatársadalmat is támadja és nem segít, hanem árt a városnak – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában