Szeged

2020.06.18. 17:01

Ajándékkönyvet kaptak a bizonyítvány mellé

Ajándékkönyvet kaptak OKJ-s bizonyítványuk mellé a szegedi Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközép­iskola egészségügyi szakon végzett diákjai a tegnapi bizonyítványosztás során.

Munkatársunktól

Árgye­lán Diána, a makói Juhász Gyu­­la Református Gimnázium egykori, magyarcsanádi származású tanára Aki segít, boldogul című könyvének ötven kötetét ajándékozta az intézménynek.

– A könyv azzal a céllal született, hogy abban támogassa a pályakezdő fiatalokat, hogy lehetőleg ne pálya- és ország­elhagyókká váljanak, mint ko­­rábban sokan, hanem lássák meg az itthoni boldogulá­­si lehetőségeket, valamint a segítő pályához nélkülözhetetlen testi-lelki felkészülésre, személyiségfejlődésre motivál­­ja őket. Az elhivatottságot és a magyarságtudatot is szeretném támogatni. Nem mellesleg cél az is, hogy a segítő pályát választó fiataloknak segítsen testileg-lelkileg egészségesnek maradni ahhoz, hogy választott hivatásukat minél színvonalasabban képesek legyenek ellátni, embertársaikon segíte­­ni, belefáradás és belefásulás nélkül – fogalmazott az írónő, aki a szegedi, makói és hódme­zővásárhelyi egészségügyi szakképző intézmények tanulói mellett a határon túli, magyar fiatalokra is gondolt. Többek között Zentára, Kolozsvárra, Szatmárnémetibe, Marosvásárhelyre és Székelyudvarhelyre is küldött ajándékkönyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában