Trianon 100

2020.06.04. 20:12

Azokra emlékeztek, akik megszenvedték Trianon 100 évét

A hódmezővásárhelyi polgármester délelőtt a Kossuth téren emlékezett meg a 100 évvel ezelőtti eseményekről. Kiemelte, a békediktátum a lehető legszigorúbb feltételeket rótta Magyarországra.

Kovács Erika

Hódmezővásárhelyen is megemlékezett az önkormányzat a magyar történelem legnagyobb tragédiájáról, az 100 évvel ezelőtt aláírt trianoni békediktátumról. Az elsődleges tervek szerint Márki-Zay Péter polgármester a veszélyhelyzet miatt online mondott volna csak beszédet, de szerdán délután úgy döntött a városháza, lesz ünnepség.

- A határ mentén olyan települések kerültek idegen országba, amelyek lakossága 80-90 százalékban magyar volt. Településeket, családokat szakított ketté Trianon, ami a magyarság történelmének legnagyobb tragédiája. Emlékezzünk azokra, akik megszenvedték ezt a 100 évet – mondta beszédében Márki-Zay Péter. A városi megemlékezés részeként a Kossuth téri volt országzászló helyszínén koszorúztak, majd a Vándorsólyom Fogadó melletti országzászlónál.

Vásárhelyen tegnap este a Fidesz a Szent István téri országzászlónál gyújtott mécsest, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület pedig a Népkert Söröző kerthelyiségében lobbantotta lángra az Összetartozás tüzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában