A lakosok igényelhették az önkormányzattól az új burkolatot

2020.06.02. 15:15

Járdákat újítanak fel Tiszaszigeten

Mintegy negyven ház előtt újulnak meg a járdák Tiszaszigeten két pályázati forrásnak köszönhetően.

H.E.

Több utcában, mintegy 40 ház előtt lesz új burkolat Tiszaszigeten. FOTÓ: FRANK YVETTE

A járdafelújítást helyi vállalkozó végzi. Kiss Róbert elmondta, minden lakossal egyeztetnek, megbeszélik a lehetőségeket.

– Körülbelül egy kilométernyi járdaszakaszt újítunk fel, a fő téren a posta előtt díszburkolatot teszünk le, a többi helyen aszfaltozunk. Két-három hónap alatt végzünk a munkálatokkal, szeptemberig kell befejeznünk – magyarázta a vállalkozó. A lakosoktól azt kérik, biztosítsák számukra a munkálatokhoz szükséges áramot és a vizet. Így történt ez az Aradi utcában is, Jámbor Lajosné elmondta, náluk előző nap kezdték a munkát, amit két nap alatt fejeznek be.

– Nagyon rossz, lyukacsos volt a járdánk. Szórólapot kaptunk, ott láttuk, hogy igényelhetjük ezt, éltünk a lehetőséggel és szerencsére belefértünk idén – fogalmazott az asszony. A járdaépítés ebben az évben kilenc utcát érint a településen.

Több utcában, mintegy 40 ház előtt lesz új burkolat Tiszaszigeten. FOTÓ: FRANK YVETTE

– Tavaly minden házhoz kiküldtük hírlevélben, hogy igénylik-e ingatlanuk előtt a járdaszakasz felújítását. Mintegy negyvenen jeleztek vissza – részletezte Ferenczi Ferenc polgármester.

Az igényeket összesítették, majd az önkormányzat pályázott a Belügyminisztérium és a Magyar Falu Program járdaépítési pályázataira. Az előbbi pályázat a kivitelezést is, míg az utóbbi az anyagot biztosítja. Így lesznek olyan lakosok, akik vállalták, maguk végzik el a munkálatokat. A polgármester elmondta, bízik abban, hogy lesz még pályázati lehetőségük, így jövőre újabb utak és járdák újulhatnak meg a településen. A munkálatokat egy hete kezdték, már jó néhány ingatlan előtt korszerűsítették az útburkolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában