Szegedi hírek

2024.05.21. 17:33

Bemutatták Szeged fotóalbumát

Koós Kata

A 164 oldalas, 211 fotót tartalmazó kiadványt kedden mutatták be a városházán.

Fotó: Török János

A tudás, a kultúra, az épített örökség, a városi pillanatképek és a természet is helyet kapott a Juhász Gyula nyomán „Szebb lettél, mint voltál, nagy Szeged” címet viselő városi fotóalbumban. A 164 oldalas, 211 fotót tartalmazó kiadványt kedden mutatta be a városházán Kozma József önkormányzati képviselő, Kardos János, a művelődési osztály vezetője és Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. 

Kozma József úgy fogalmazott, hogy aki Szegedből akarna vizsgázni, annak nem javasolja az albumot, ugyanis az nem lexikális adatok gyűjteménye. Ellenben mindazoknak, akik nem csak ismerik, de szeretik a napfény városát, jó szívvel ajánlotta a kiadványt. 

DSC_2997
A 164 oldalas, 211 fotót tartalmazó kiadványt kedden mutatta be a városházán Kardos János, Ács Szilvia és Kozma József. Fotó: Török János

Kardos János elmondta, hogy az alkotók célja a fejlődő, nyüzsgő, izgalmas Szeged bemutatása volt. Kilenc fotográfus közreműködött a kiadvány gazdag képanyagának létrehozásában, az album szöveges részeit pedig Tasnádi Gáborné Zsike idegenvezető írta.

A rendezvényen a városházát bemutató mobilalkalmazást is megmutatták, amely az épület bejáratánál található QR-kóddal elérhető. A felületen sok képpel színesítve ismerkedhetnek meg az érdeklődők a városháza történetével, betekintést nyerhetnek a tanácskozó termekbe, a Sóhajok hídjába, a panorámafotók révén pedig a díszteremben, az udvaron, sőt még a polgármester szobájában is körbenézhetnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában