Helyi közélet

2020.06.05. 09:38

Megújult a baksi kompút

Két és fél kilométeren újult meg a 4522-es út baksi kompátkelőtől a településig tartó része uniós forrásból, a fejlesztés 70 napot vett igénybe.

I. P.

A baksiak már nagyon várták az út elkészültét. FOTÓ: SÁNDOR ATTILA

A Mindszent–Baks összekötő út adott szakaszán az aszfaltburkolat profilmarása után 3,5 centiméteres kopóréteget épített a kivitelező, továbbá a sérült, megkopott KRESZ-táblákat kicserélte, és felfestette az útburkolati jeleket. A beruházást a Magyar Közút Nzrt. végezte, a projektet a Gémes László vezette Csongrád Megyei Önkormányzat is segítette.

– A falu régi kívánsága, óhaja vált valóra – mondta Bú­­za Zsolt, Baks polgármestere. Kiemelte, ez a fejlesztés nemcsak Mindszentnek és Baks­nak, a környékben iskolába és dolgozni járóknak fontos, hanem a teljes dél-alföldi régiónak, a turizmus miatt. Többen például csakis azért kanyarodnak erre, hogy kipróbálhassák a már ritkaságnak számító kötélpályás komppal az átkelést, hogy ezzel az élménnyel is gazdagodjanak. Arról nem is beszélve, hogy a közelben található a sokakat vonzó Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Még hozzátette: az ünnepélyes átadást, hordógurítást a falunapra tervezték, de az elmarad.

A baksiak már nagyon várták az út elkészültét. FOTÓ: SÁNDOR ATTILA

Búza Zsolt még elárulta: terveik között szerepel a belterületi kerékpárutak kialakítása, kiépítése, csatlakozva a Baks–Ópusztaszer bicikliúthoz, ami azért is jelentős, mert része lesz az országos hálózatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában