Hódmezővásárhely

2020.06.10. 16:08

Robotkutyát és mini drónt is kaptak a legjobbak

Alapos és kiváló ifjú természettudósként mi mással, mint a használati utasítás tanulmányozásával kezdte ajándéka megismerését a hetedik osztályos Soós Gergő.

T. Sz.

A természettudományos online verseny legjobbjai kitartó kutatómunkával érték el a legmagasabb pontszámokat. Fotó: Tábori Szilvia

A vásárhelyi Szent István Általános Iskola tanulója kategóriája első helyezettjeként, egy robotkutyát vett át az Időspirál Élményközpontban tegnap. Elmondta, reméli, különleges nyereményével sok érdekes bemutatót tarthat barátainak és családtagjainak. A természettudományi online versenyen legjobban teljesítő hat diákot izgalmas ajándékokkal lepték meg, akik azt mesélték pedagógusaiknak, a feladatok teljesítéséhez kitartó kutatómunka kellett.

A természettudományos online verseny legjobbjai kitartó kutatómunkával érték el a legmagasabb pontszámokat. Fotó: Tábori Szilvia

Egy mintegy 200 négyzetméteres pincehelyiségeiben alakították ki a különleges élményközpontot a vásárhelyi iskolában, ahol a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika és robotika érdekességeivel ismerkedhetnek a diákok. Azért, hogy fenntartsák a tanulók érdeklődését és az élményalapú tanulást, a korlátozás idején online természettudományos versenyt hirdettek két kategóriában.

Mint azt Walterné Böngyik Terézia, a Szent István Általános Iskola igazgatója elmondta: a több mint száz versenyző közül a legkitartóbbak jutottak túl a három témakör izgalmas feladatain, összességében 50-70 százalékos teljesítményt értek el. Az egyes feladattípusokban elért pontszámok sejtették a versenyzők erősségeit, így választották ki a különleges ajándékokat, mint például a szabadulószoba játékot, az okosórát, a mini drónt vagy a robotkutyát.

Időspirál Élményközpont Természettudományi Online Verseny helyezettjei

I.kategória 7-8. osztály

  • I. Soós Gergő (7. osztályos, Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola)
  • II. Sztergár Emese (7. osztályos, Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola)
  • III. Chudák Enikő Katalin (8. osztályos, Németh László Gimnázium, Általános Iskola)
  • II. kategória 9-10.osztály

  • I. Molnár Réka (9. osztályos, Németh László Gimnázium, Általános Iskola)
  • II. Szántó Milán (9. osztályos, Németh László Gimnázium, Általános Iskola)
  • III. Erdei Dominik (10. osztályos, Németh László Gimnázium, Általános Iskola)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában