Nemzetközi megmozdulás egy jó célért

2020.06.22. 13:45

Sportolók gyűjtöttek a kórháznak

Úszással, futással és kerékpározással emlékeztek a trianoni békediktátum századik évfordulójára a szegedi Platán Sport Egyesület felhívására. A kezdeményezésnek jótékony célja is volt, nevezési díjanként ötszáz forinttal a Dr. Bugyi István Kórházért Alapítványt támogatták.

Majzik Attila

Szentes – A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Platán Sportegyesület a Trianon100 Virtual-Maraton verseny bevételébõl származó, a Dr. Bugyi István Kórházért Alapítvány számára felajánlott támogatás átadása. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

„Emlékezzünk és segítsünk!” – ezzel a mottóval emlékezett Trianon századik évfordulójára a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a szegedi Platán Sport Egyesület közös rendezvényén. Eredetileg Makón rendeztek volna egy futó és kerékpáros eseményt, de a vírushelyzet miatt az elmaradt. A szervezők azonban újratervezték a lebonyolítást, és egy virtuális sportrendezvényt hoztak létre: a lakosságtól a békediktátum századik évfordulójához kapcsolódóan száz kilométernyi sporttevékenység teljesítését kérték, ezt egyben vagy több részletben, úszással, futással, kerékpározással vagy vegyesen is lehetett teljesíteni.

A megyéből kiindult kezdeményezés hamarosan országossá, sőt nemzetközivé vált. Az eseményre 740-en neveztek, 254 magyarországi településről, de a határon túlról, Vajdaságból, Erdélyből, Felvidékről, illetve Angliából, Németországból, Svájcból, Belgiumból és Franciaországból is jöttek nevezések. A résztvevők összesen 80 ezer 150 kilométert kerékpároztak, 48 ezer 220 kilométert futottak és 200 kilométert úsztak.

370 ezer forint jött össze a nevezési díjakból, amivel a Dr. Bugyi István Kórházért Alapítványt támogatják. Fotó: Majzik Attila

Az emlékezés és a testmozgás mellett a jótékonyság is része volt a megmozdulásnak, a megreformált verseny kapcsán összegyűjtött nevezési díjakból a Dr. Bugyi István Kórházért Alapítvány munkáját támogatták, mivel a kórház dolgozói az elmúlt években, illetve a koronavírus elleni védekezés időszakában is kiemelkedően fontos és nehéz munkát végeztek.

Az összegyűlt 370 ezer forintos támogatást Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke és Bednár László, a Platán Sport Egyesület képviselője együtt adta át az alapítvány képviselőjének, Kalmár Mihály főigazgatónak a Dr. Bugyi István Kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában