Helyi közélet

2020.06.10. 19:34

Szobánként 1 millió

Folytatódik a Kisfaludy program, szobánként 1 millió forintos fejlesztésre pályázhatnak a vidéki magánszálláshelyek. Cél, hogy azok is támogatásban részesüljenek, akik a korábbi kiírásokon nem indulhattak.

K. A.

A fejlesztéssel csökkenhet a szezonalitás.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Frank Yvette

Új szakaszába lép a Kisfaludy program, a kormány további 150 milliárd forintot biztosít turisztikai fejlesztésekre, a kiírás a magyarországi szálláshelyek teljes körű megújítását célozza. Ennek 60 milliárdos részeként nem budapesti, legfeljebb 8 szobás szálláshely pályázhat, a potenciálisan érintett 55 ezer szoba mindegyike egyenként 1 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kaphat még ebben az évben.

A kiírás célja, hogy a panziók és a kis szállodák átfogó megújításán és az új szálláshelyek létesítésén túl mindazok a magyarországi, Budapesten kívüli szálláshelyek is támogatásban részesüljenek, amelyek a korábbi fejlesztési programokból kimaradtak. Fontos, hogy csak olyanok juthatnak forráshoz, amelyek érvényes Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK)-regisztrációval rendelkeznek.

A fejlesztéssel csökkenhet a szezonalitás.
Fotó: Frank Yvette / Illusztráció

A pályázatok benyújtására elektronikus felületen van lehetőség, egyszerűsített igénylési eljárás keretében – a jogosultaknak rendelkezniük kell Ügyfélkapu-hozzáféréssel. A lehetőség június 4-én indult és július 15-ig lesz nyitva. Az érdeklődésre jellemző, hogy az első napon több mint 8800 pályázat érkezett be, ezek közel 28 ezer szoba felújítására igényelnek támogatást, 27 milliárd forint értékben.

Azt remélik, hogy a felújításokkal csökken a magánszálláshelyek szezonalitása, megnő a működési idejük. A pályázatok beadásának segítésére Kisfaludy-pontokat hoznak létre országszerte 20 nagyváros Tourinform-irodájában és egyéb információs pontokon. A nyertes pályázóknak fenntartási kötelezettséget kell teljesíteni a program fizikai befejezését követő harmadik teljes lezárt üzleti év végéig. A kérelmet elutasítják, ha az induló nem rendelkezik szálláshelykezelő szoftverrel, mely az NTAK számára adatok továbbítására alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában