A kamarai díjakat is átadták

2020.07.31. 16:52

A feldolgozóipar fejlesztése a legfőbb cél a Dél-Alföldön

A mezőgazdaság, valamint az arra épülő feldolgozóipar fejlesztése kapja zónánkban a legnagyobb hangsúlyt a kormány 2030-ig tervezett gazdaságfejlesztési stratégiájában – tájékoztatott Nagy Balázs, helyettes államtitkár a megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén július 31-én, a kamara székházában. A küldöttgyűlésen a kamarai díjakat is átadták.

A gazdaságfejlesztési zónák legnagyobb előnye, hogy a fejlesztések nem elaprózva történnek majd, hanem egy nagyobb terület egésze sajátosságainak figyelembevételével.

Fotó: Kuklis István

A tavalyi év sikerei, valamint az idei esztendő kihívásai és tervei is téma voltak a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara július 31-ei küldöttgyűlésén.

– A tavalyi év a digitalizáció éve volt a kamarában, amelynek nagy hasznát vettük. Idén márciusban ugyanis minden nagyságú vállalkozás életében beköszöntött a digitális kommunikáció és videokonferenciák alkalmazásának szükségessége. Azok a kamarai tagvállalatok, amelyek megfogadták a tavalyi ajánlásainkat, egy pici helyzeti előnyben voltak a 2020-as egészségügyi veszélyhelyzet ideje alatt – fejtette ki Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke.

Kihirdették a díjazottakat

A küldöttgyűlés elején a megyei elnök átadta a kamarai díjakat. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Emlékplakettjét Takácsné Fekete Piroska, a TÉT-Szerszám Kft. ügyvezetője és tulajdonosa vette át.

A gazdaságfejlesztési zónák legnagyobb előnye, hogy a fejlesztések nem elaprózva történnek majd, hanem egy nagyobb terület egésze sajátosságainak figyelembevételével. Fotó: Kuklis István

A tagozati díjak közül pedig Iparért Díjjal Kőkuti Attilát, a Tornado International Kft. ügyvezetőjét, Kereskedelemért Díjjal ifj. Gyimesi Lászlót, a Mystic Nails Kft. ügyvezetőjét, a Szolgáltatásért Díjjal Novákné Halász Annát, a Novana Bt. vezetőjét, a Kézművességért Díjjal Szőke Zoltánt, a Szőke '97 Kft. ügyvezetőjét méltatták.

A zónák előnye

A díjátadások után Nagy Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára tartott előadást gazdaságfejlesztési zónánk gazdaságélénkítési stratégiájáról. Kiemelte: hazánk zónákra osztása paradigmaváltásnak tekinthető, melynek legnagyobb előnye, hogy a fejlesztések nem elaprózva, hanem egy nagyobb szabású, egy külföldi befektető által is jobban értelmezhető területi egység egészét érintik. A fejlesztések során a legfőbb cél, hogy minden zóna több lábon álljon.

Tízéves terv

A helyettes államtitkár elmondta, a Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Békés megye, valamint a Vajdaság által alkotott, dél-alföldi zóna húzóágazata a mezőgazdaság, ugyanakkor az arra épülő feldolgozóipar nagyon csekély szinten létezik. Ennek fejlesztését emelte ki legfőbb célként az következő tíz évre vonatkozóan. Emellett további célként említette többek között a termál kincs még jobb kiaknázását, a fiatalság helyben tartását, a turizmus fejlesztését, a felsőoktatási intézmények és a gazdasági szereplők szorosabb összekapcsolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában