Hasznos információk

2020.07.24. 11:38

Ezekkel a szolgáltatásokkal várja a diákokat az SZTE könyvtára

Így lehet igénybe venni a Klebelsberg Kuno Könyvtár szolgáltatásait.

delmagyar.hu

Fotó:DM

Beiratkozás

Aki még nem volt soha beiratkozva az SZTE könyvtárába, azt jelenleg online teheti meg, a MODULO felületén. – írja a Klebelsberg Kuno Könyvtár weboldalán.

Ennek ez a módja:

Beadás >> Klebelsberg Könyvtár >> Klebelsberg Könyvtár belépési nyilatkozat egyetemi hallgatóknak.

Azoknak az oktatóknak és hallgatóknak, akik a bezárás alatt online iratkoztak be (Modulo-n vagy Nexon-on keresztül) már lehetőségük van az adategyeztetésre, miután teljes értékű könyvtártaggá válhatnak, azaz onnantól kölcsönözhetnek is, nem csak az online forrásokhoz férhetnek hozzá.

Azokat is tudják fogadni, akik még nem használták korábban a könyvtárat vagy tagságuk már nem érvényes (és azt újítani szeretnék): 2020. június 29-től az új beiratkozás és a tagság megújítása is lehetséges.

A könyvtár honlapján azt kérik, hogy előzetesen tájékozódjanak a könyvtári beiratkozás feltételeiről a Beiratkozási szabályzatunkban.

Könyvek kérése és kölcsönzése

A kölcsönözni kívánt könyveket az online katalógus segítségével lehet kikérni. A kéréseket raktári, olvasótermi és különgyűjteményi kölcsönözhető példányokra lehet leadni, otthonról. A katalógus használatához itt találnak segítséget.

Kérés leadására helyben vagy telefonon sajnos nem lesz lehetőség, kizárólag az online beküldött kéréseket tudják teljesíteni. Szakolvasótermi példányok kikérésénél azt javasolják, hogy a kérés leadásakor a megjegyzés mezőbe írják bele a kiválasztott könyv kiadási évét – amennyiben a kötet egy bizonyos kiadására van szükségük.

A kérések teljesítése a leadástól számított 3 órán belül várható, de a katalógus minden esetben tájékoztat a pontos időpontról, amikortól a kért könyvek átvehetők.

Kölcsönzésre kért könyvek átvétele: személyesen, a könyvtár Kölcsönző pultjánál, a kölcsönzéshez pedig szükség lesz az olvasójegyre. Az új kölcsönzésekre határidők és egyéb szabályok terén a kölcsönzési szabályzat rendelkezései vonatkoznak. (A kölcsönzésben a helyben olvasható és az éjszakára kölcsönözhető példányok nem vesznek részt.)

Kölcsönzött könyvek visszavitele

Személyesen visszavihető minden könyv. A rendkívüli zárvatartás alatt nem keletkeztek késedelmi díjak, csak 2020 márciusa előtt már meglévő tartozások fordulhatnak elő.

A korábban hosszabbított határidők továbbra is érvényben maradnak, tehát aki szeretné, magánál tarthatja a könyveket, amíg azok le nem járnak. A könyvtár által hosszabbított példányok határideje: szeptember 30.

A lejárati dátumok EZEN A LINKEN ellenőrizhetők.

Postai úton továbbra is bárki visszaküldheti a kikölcsönzött könyveket.

Címzés: SZTE Klebelsberg Könyvtár – Kölcsönző. Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.

Helyben használat

Csak az SZTE oktatói, kutatói és PhD hallgatói számára elérhető a könyvtári állomány helyben használata. Számukra a Zászló utca felőli gazdasági bejáraton keresztül van lehetőség belépni az épületbe. Belépéskor az egyetemi azonosítókártyájukat vagy a könyvtári olvasójegyüket kérjük felmutatni! Könyvtáros munkatársaink segítségét az 1. emeleti olvasóteremben vehetik igénybe.

A helyben használat senki másnak nem lehetséges. A számítógépes kabinet is egyelőre zárva tart.

A visszahozott példányokat legalább 72 órán át elkülönítve tartják. Az elkülönítés ideje alatt ezek a könyvek nem elérhetők, katalógusból nem kérhetők.

Nyitvatartás

Hétköznapokon 8-16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában