Helyi közélet

2020.07.01. 20:00

Gesztenyefa őrzi Ádám emlékét

A közelmúltban 33 évesen elhunyt Sipos Ádám Tamásnak emlékfát ültettek, táblát állítottak és legutóbb egy padot helyeztek el Kisteleken, hogy az arra járók pár percre megpihenhessenek, ülve, kényelmesen idézhessék fel vele kapcsolatos emlékeiket.

Imre Péter

Vass Rozália meglocsolja a közelmúltban ültetett gesztenyefa-csemetét. FOTÓ: KARNOK CSABA

Fotó: Karnok Csaba

Március 9-én 33 évesen hunyt el Kisteleken az ott dolgozó szeged-gyálaréti Sipos Ádám Tamás. Ismert személyiség volt: sokan jártak hozzá masszázsra, karateedzéseket tartott a gyerekeknek, fiataloknak, és sporteseményeket, például éjszakai gyalogtúrát, teljesítménytúrát szervezett, éppen a napokban eltűnt Csúri Mihállyal együtt.

Ádám, hol vagy?

– Négy éve már volt trombózisa, akkor megmentették, utána még jobban belevetette magát a munkába, a sportba, a rendezvények szervezésébe, a gyógymasszázsba, és egyre kevésbé figyelt magára – mondta az emlékhelynél az egyik szervező, Vass Rozália.

Vass Rozália meglocsolja a közelmúltban ültetett gesztenyefa-csemetét. FOTÓ: KARNOK CSABA

– Mindenkit meg akart gyógyítani – vetette közbe szinte egyszerre Kati és Gizi. Legutóbb legyőzte a trombózis, halálhíre percek alatt végigfutott a legnépszerűbb közösségi oldalon, kicsit talányosan, Fenyvesi Gabi ismert dalát idézve téve fel a kérdést: Ádám, hol vagy? Szegeden, Gyálaréten temették el, ahol a családja él.

Emlékhelyre gyűjtöttek

A temetéssel egy napon a kisvárosban a templomnál mécsesek, gyertyák gyújtásával idézték meg alakját. Több mint háromszázan jelentek meg, a gyászolók „soha nem felejtünk el” feliratú szalagokat helyeztek el – így mindenki elköszönhetett tőle. Volt olyan gyerek, aki eleinte nem értette, mi történt, és be akart menni Ádámhoz a kórházba. Már akkor eldőlt, hogy mivel ennyien szerették, emlékhelyet állítanak neki, amire gyűjtést rendeztek. Csaknem ötvenen adakoztak a nemes célra.

Virágzó gesztenyefa

– A temetőnél, a Kócsó-kápolna mögött ültettünk egy gesztenyefát és állítottunk emléktáblát neki, és mivel az összegyűjtött pénzből még maradt, a minap egy padot is elhelyeztünk a közelben – közölte Vass Rozália. Elárulta, azért a gesztenyét választották, mert azontúl, hogy az volt Ádám kedvenc fája, a születésnapja, május 14-e környékén virágzik majd, ha nagyobb lesz.

– Olyan, mintha akkor kicsit újjászületne, és a fa egyébként is azt az érzést kelti, mintha tovább élne benne – jegyezte meg Rózsa. – Mindenki jó szívvel gondol rá, senki sem tud róla rosszat mondani, jó srác volt, szerettük, vagyis még mindig szeretjük – csatlakozott Gizi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában