háromszáz napja van a kivitelezőnek a munkára, hogy utána 21. századi körülmények között tanulhassanak a gyerekek

2020.07.14. 09:39

Hatalmas összegből újítják fel a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát

Nagy volumenű felújítás kezdődött a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Csaknem félmilliárd forintból a 21. század követelményeinek megfelelő körülményeket teremtenek.

Kovács Erika

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ 482,68 millió forintot pályázati forrásból újítja fel az intézményt. A beruházás 300 nap múlva zárul.

A pitvarosi iskola alsó és felső tagozatán összesen 120 diák tanul, míg alapfokú művészetoktatásban 38 növendék vesz részt. A helyi gyerekek mellett Csanádalbertiről, Nagyérről és Ambrózfalváról járnak oda diákok.

A csaknem félmilliárd forintos beruházással szeretne a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ minél jobb feltételeket teremteni a tanuláshoz, tanításhoz. Részlegesen felújítják az iskolaépület tetőzetét, auláját. A jelenlegi szolgálati lakást oktatási helyiségekké alakítják, és egy bővítménnyel összekötik az intézmény épületeit. Az iskola napelemrendszert is kap, felújítják az alsós épület játszóudvarát, továbbá új külterületi játszóeszközöket szereznek be. A beruházás részét képezi a működéshez szükséges bútorok, tanári-tanulói asztalok, székek, informatikai, szemléltető, kísérleti és mérőeszközök beszerzése is.

A szlovák nemzetiségi nyelvet oktató köznevelési intézmény nagy gondot fordít az idegen nyelv oktatására. A nyelvi laborok ezt a munkát hivatottak segíteni.

– Természetes, hogy segítjük a gyerekek elhelyezését, ami nem egyszerű feladat, de megoldjuk. A legnagyobb létszámú osztály a művelődési házban tanul majd, ott lesz a számítástechnikai terem és a tanári szoba is. A művelődési házzal szemben található a védőnői épület, amit teljes mértékben átadunk az iskolának. A védőnő az új Egészségházban lesz elérhető ősztől. A zeneiskola az óvoda egyik helyiségét kapja meg. Az igazgatói irodának pedig a polgármesteri hivatalban szabadítottunk fel egy helyiséget – sorolta Radó Tibor, Pitvaros polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában