Helyi közélet

2020.07.05. 14:51

Ismét pályára léptek a Kéktói Ménes lovasai

Lovasokat és állataikat egyaránt érezhetően szertelenebbnek, izgatottabbnak érezte Kucsora Péter, a hódmezővásárhelyi Kéktói Ménes Lovas SE vezetője, a korlátozások utáni első megmérettetésen.

T. Sz.

Gazdagodott a begyűjtött érmek és helyezések száma a Kéktói Ménes Lovas SE háza táján.

Fotó: DM

A lovak élete ugyan a megszokottak szerint telt, ám az edzéseket külső gyakorló helyszínek nélkül tartották, így a versenyzők elszoktak az idegen környezettől, az új impulzusoktól. Kucsora Péter azt mondta, a vírushelyzet első két-három hete után feleszméltek az újszerű helyzetben. Az állatokkal az élet nem állhatott meg, etetni, itatni, mozgatni kellett valamennyiüket. A lovasok mostanra alig várták, hogy megmutassák, a szokatlan helyzetben is mennyit fejlődtek. A Kéktói Ménes Lovas SE vezetője szerint a karantén alatt a korábbiaknál még többet dolgoztak és készültek.

Gazdagodott a begyűjtött érmek és helyezések száma a Kéktói Ménes Lovas SE háza táján.

Az elmúlt hetekben Mezőhegyesen Fejes Kata három első és két harmadik helyet szerzett meg, Zsombón pedig Bodrogi Kata szerepelt kiválóan. Emellett a Kéktói Ménes lovasai megnyerték az Aranypatkó versenyt. Bacsa Rajmund a Hungarian Future Stars verseny U25-ös korosztály nagydíján ötödik helyet szerzett.

– Külön büszkeségünk, hogy a lovak között édesapánk, Kucsora István által tenyésztett Furioso-North Star egyedek is remekül helytálltak – mondta.

A megmérettetések után összegzik a sikereket és a gyengébb helyzeteket a Kéktói Ménes versenyzői. Az edzőkkel átbeszélve dolgoznak a további fejlődésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában