Több mint százan vannak

2020.07.24. 19:54

Kinőtte régi helyét a Forgatós

Szabó Imre

A bővítés oka: a táncegyüttes létszáma mostanra meghaladta a száz főt.

Fotó: Szabó Imre

A 10 esztendeje alakult makói Forgatós táncegyüttes taglétszáma mostanra bőven meghaladta a száz főt, ezért eddigi próbatermüket az egykori pénzügyi palota földszintjén kinőtték. Az önkormányzat az épületben új helyiségeket bocsátott a rendelkezésükre, a csapat tagjai és a szülők pedig felújították ezeket.

A július 24-ei átadás, illetve bemutató alkalmával a táncegyüttes vezetői, Doktor László és felesége, Doktor-Bagaméri Andrea elmondták: az egykori konyha és ebédlő helyiségében alakították ki az új jelmeztárat, az eddig 55 négyzetméteres próbaterem 20 négyzetméterrel bővült, és új, illetve megújított öltözőket is ki tudtak alakítani, amelyekhez a felszerelést és a bútorokat támogatóik biztosították. Így összesen mintegy 300 négyzetmétert birtokolnak már.

Azt is megtudtuk, hogy a felújítás júniusban kezdődött, valamint hogy az új termeket a magyar táncművészet néhai nagy alakjairól nevezték el.

– Ez az óriási munka ismét bebizonyította, hogy egy nagy család vagyunk – tették hozzá. A város nevében mindehhez Czirbus Gábor alpolgármester és Hadik György képviselő gratulált, hangsúlyozva, hogy Makónak szüksége van a Forgatós közösségére és az általuk nyújtott magas színvonalú produkciókra.

A bővítés oka: a táncegyüttes létszáma mostanra meghaladta a száz főt.
Fotó: Szabó Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában