Adomány a koraszülöttek részére

2020.07.03. 16:54

Speciális koraszülött textilcsomagokat kapott a klinika

Inkubátorba helyezhető speciális orvosi textil eszközökkel szeretné felszerelni a magyarországi koraszülött osztályokat az Alapítvány az Alapítványokért kezdeményezése.

A babák gyógyításában is jelentős szerepe van a textileknek.

Forrás: DM

Ennek tizedik állomásaként, a napokban adták át a több mint egymillió forint értékű, saját tervezésű és kivitelezésű adományt a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Perinatális Intenzív Centrumának – derült ki az egyetem közleményéből.

A koraszülött ellátást segítő csomagokhoz egyenként magasítással és allergiamentes töméssel ellátott koraszülött babafészkek, a nyugtalan babát átölelő plüss ölelő kezek, speciális külső varrással ellátott, fejtetőn kinyitható ultrahangozható sapkák, a babák támaszkodására és kapaszkodására is alkalmas úgynevezett babatámasztók, pocakfészek lepedők és átkötő sálak tartoznak.

A babák gyógyításában is jelentős szerepe van a textileknek.
Fotó: DM

Az új magyar innováció ötletgazdája, Nyilka Ildikó, az alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, hogy az egységcsomagok dr. Nádor Csaba neonatológus főorvos és egy koraszülött osztályon dolgozó nővér szakmai tapasztalata és instrukciói alapján készültek el.

Kiss Judit, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Perinatális Intenzív Centrumának vezetője példaértékűnek nevezte azt a hozzáállást, lelkesedést és alaposságot, ahogy az alapítvány és segítőik a szakmai szempontok maximális figyelembevételével megalkották a koraszülöttek életét segítő textil eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában