Könyvet – otthonra program

2020.07.27. 18:07

Több száz család kap a megyében könyvet

Igényes és tartalmas olvasmányélményt nyújtanak azok a kötetek, amiket a magyar családok kapnak ajándékba a Könyvet – otthonra programban. A kezdeményezéssel a nehéz helyzetbe került könyvterjesztőket is támogatják.

K. A. R.

Budapest, 2020. július 20. Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke (j2) és Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára (j) könyveket ad át a Vild-Burger családnak a Könyvet - otthonra programról tartott sajtótájékoztatón a Petõfi Irodalmi Múzeumban 2020. július 20-án. A program részeként több ezer könyvet kapnak a családok. A könyvcsomagokat, amelyek felnõtt- és gyerekkönyveket, magyar és világirodalmat egyaránt tartalmaznak, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülõs Központ juttatja el a családoknak. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Felnőtt- és gyerekkönyveket, magyar és világirodalmat egyaránt tartalmazó könyvcsomagokat kapnak a következő hetekben a magyar családok a Könyvet – otthonra programban. Az ajándékokat a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ juttatja el a családoknak.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta, a csomagokba olyan kötetek kerültek, amelyeket bárki szívesen megvásárolna, igényes és tartalmas olvasmányélményt biztosítanak. Többek között Kaffka Margit, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Lackfi János és Kovács András Ferenc műveit vehetik kézbe hamarosan az érintettek.

Csongrád-Csanád megyébe is bőségesen érkezik az adományból, több száz család részesül ajándékcsomagban. A megyeszékhelyen csaknem százhúsz háztartásba érkezik olvasnivaló. Nagy Istvánné, a Fészek Nagycsaládosok Egyesületének elnöke arról számolt be lapunknak, hogy ifjúsági regények, verseskötetek és kötelező olvasmányok egyaránt vannak náluk, de ők nem összeállított csomagot visznek, hanem mindenki elmehet a klubjukba vagy az eseményükre, és ott válogathatja össze az olvasnivalót.

Az első csomagok már célba értek. A gyerekek és a felnőttek egyaránt kaptak olvasnivalót.
Fotó: Soós Lajos / MTI

Legközelebb erre az augusztus 23-i tanévnyitó programjukon lesz lehetőség a Napos úti épületükben, ahonnan folyamatosan lehet vinni könyvet nyitvatartási időben. Hozzátette, náluk egész évben van könyves program, hiszen rengeteg felajánlást kapnak, így örökbe és kölcsönbe is lehet vinni használt olvasmányokat, ami nagy népszerűségnek örvend.

Kiderült, mintegy kétszázmillió forintos kormányzati támogatást fordítanak a Könyvet – otthonra programra, ezáltal egyaránt támogatják az olvasni szerető családokat és a nehéz helyzetbe került könyvterjesztőket. A járvány miatt jelentős mennyiségű kötet maradt a boltok polcain, valamint a raktárakban, ezért döntött úgy a kormány, hogy megvásárolja a könyveket és több családszervezet segítségével eljuttatja azokat a megfelelő helyekre.

A kabinetnek 50-60 százalékos árengedménnyel sikerült felvásárolnia a köteteket, de a gyerekirodalom esetében csak magyar szerzők alkotásait kérték a kínálatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában