Cél a Tisza menti turizmus fellendítése

2020.07.22. 17:45

Zoomon keresztül írták alá a megállapodást a szerb féllel

Folytatja a közös munkát Csongrád-Csanád megye és a Vajdasági Turisztikai Szervezet. Az együttműködés folytatásáról szóló megállapodást digitálisan írták alá.

R. R.

Szeged, 20200722. IDENTIS projektjének záró konferenciája. Képen: Gémes László a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– A projekt célja a Tisza menti települések turisztikai fejlesztése. Közös stratégiát, marketingtervet dolgoztunk ki, készítettünk egy mobiltelefonos applikációt és rövidfilmet is, amelyek bemutatják a tematikus utakat, ahol fel lehet fedezni a Tisza közelében fekvő települések értékeit – mondta Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei önkormányzat elnöke a projektzáró rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón.

A Vajdasági Turisztikai Szervezet vezetője, Natasha Pavlovics, a járványhelyzet miatt nem tudott személyesen jelen lenni konferencián, ezért őt virtuálisan vonták be az eseménybe. A szakember a videóhívásban elmondta: örül, hogy a Tisza új lehetőségeket kapott és be tudták mutatni, hogy milyen erősségeik vannak.

Magyarország és Szerbia továbbra is együtt fejleszti a turizmust. Fotó: Frank Yvette

Miközben a turisztikai szervezet vezetője azt ecsetelte, hogy mik a projekt erősségei, a videókapcsolat megszakadt. Miután helyreállították azt, folytatódott tovább a rendezvény. Kiderült, hogy a projekt legjobb részei a kidolgozott tematikus útvonalak, amelyekről a pályázat honlapján egy kis turisztikai füzetet is le lehet tölteni.

Natasha Pavlovics hozzátette: az is a pályázat mellett szól, hogy a korábbiaktól eltérően nem pusztán elméleti szinten beszéltek a kulturális erősségeikről, hanem azokat aktívan bevonták a projektbe, annak érdekében, hogy fellendítsék mindkét országban a turizmust. Végül megszülettek az aláírások is, amelyeket minden résztvevő a laptopról nagyképernyőre kivetített Zoom-híváson keresztül nézhetett végig.

A szerződésben a felek abban állapodtak meg, hogy a még 2018 október 8-án kezdődött kapcsolatot továbbra is fenntartják annak érdekében, hogy mind Magyarországon, mind Szerbián fejlesszék a turizmust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában