Utazó novelláskötet

2020.08.10. 15:34

Fehér Szilvia első könyvével debütált Szegeden

Első novelláskötetét mutatta be a szegedi nagyközönségnek Fehér Szilvia nagykőrösi írónő szombaton, a Corso Caféban.

Koós Kata

A kötet novelláinak mintegy fele Szegeden született. F

Fotó: KUKLIS ISTVÁN

A művek közel fele a napfény városában született alkotójuk főiskolai évei alatt. Tanulmányai befejeztével a szerző 25 évig pihentette tehetségét, majd újra átadta magát szenvedélyének, az írásnak.

A kötetbemutatón elmondta, rohanó világunk miatt esett választása a novella műfajára.

A kötet novelláinak mintegy fele Szegeden született. F
Fotó: KUKLIS ISTVÁN

– Tapasztalataim szerint korunkban szívesebben forgatnak az olvasók rövidebb történeteket, mint vaskos köteteket – közölte.

A 19 novellát tartalmazó Két állomás című kötet több szempontból is utazásra invitálja olvasóit. A történeteken keresztül eljuthatunk többek között a középkori Notre Dame-hoz, hírolvasó stúdióba, egy második világháborús pincébe, vagy éppen egy argentínai családi birtokra. Másrészről a kötetben a novellák mellett apró óra jelzi, hogy mennyi időt vesz igénybe elolvasásuk, így igyekezett segíteni az írónő az utazás közben olvasók ideális műválasztását.

Fehér Szilvia első könyvét hamarosan további alkotások követik, a közeljövőben új műfajokban mutatkozik be olvasóközönségének. A legfiatalabbak számára mesekötettel, a felnőtteknek pedig egy, a szülővárosához kötődő regénnyel. Két megálló között címmel a novelláskötet folytatása is készül.

– A második kötetben arra szeretném buzdítani az olvasókat, hogy figyeljünk arra, milyen társadalomban élünk, mivel bántjuk meg egymást – nyilatkozta lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában