Tanács Gábornak, Bordány polgármesterének ajándékozta a művét

2020.08.19. 19:50

Hollandiából jött a címer

A Bordányi Rádióamatőr Találkozó egyik résztvevője, a holland Anneke van Essen különleges meglepetéssel kedveskedett a falu polgármesterének, 75 ezer darab kétszer két milliméteres négyzetből rakta össze a nagyközség címerét. Az alkotás a községházát díszíti.

Arany T. János

20200814 Bordány A holland Anneke van Essen hetvenötezer darabból rakta össze a bordányi címert mutatja Tanács Gábor polgármester. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

Idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg Bordányban a Rádióamatőr Találkozót, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A programot minden évben a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége Bordányi Szervezete és a Szegedi Területi Rádióklub szervezi. A találkozóra pedig számos hazai és külföldi rádióamatőr érkezik. Az amatőrök hazai és nemzetközi versenyeken mérik össze tudásukat, még világbajnokságokat is rendeznek.

A rádióamatőrök visszatérő vendégei a nagyközségnek, minden évben augusztusban táboroznak le a faluház mellé lakókocsikkal és állítják fel sát­­raikat pár napra. Miután el­­foglalták ideiglenes szálláshelyüket, felállítják hatalmas antennájukat is, majd csak annyit lát a kívülálló, hogy ülnek a készülékek mellett, és mikrofonba beszélnek.

Ilyen rendszeres résztvevője a találkozónak a holland Jan és Anneke van Essen. Minden évben megérkeznek a lakókocsijukkal, és közel egy hetet töltenek a faluban. A házaspár azért sem ismeretlen a bordá­nyiak előtt, mivel 2012-ben egy fát ajándékoztak a faluháznak. Erről annak idején a Bordányi Napló is beszámolt: egy viharban kidőlt hatalmas fenyőfa helyére ültették el az általuk adományozott facsemetét.

Idén Anneke van Essen újabb különleges meglepetéssel, egy másik ajándékkal érkezett. 75 ezer darab, mindössze kétszer két milliméter nagyságú négyzetből rakta össze Bordány nagyközség címerét. Az így készült alkotást bekereteztették, majd a rádióamatőr találkozó első napján átadták Tanács Gábornak, Bordány polgármesterének. A sok ezer darabból álló címert a községházán helyezték el. Anneke elmondta, hogy az évek alatt nagyon megszerették Bordányt, mindig örömmel jönnek a településre. Úgy fogalmazott, amikor a címert rakosgatta össze a kirakósból, akkor is Bordányra, az itteni barátokra gondolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában