Családi nap volt a Kuckóban

2020.08.28. 17:47

Mindenki mosolygott, nevetett, jó móka volt Bakson!

Családi napot tartottak tegnap a baksi Kuckó Biztos Kezdet Gyerekházban, amelyre több szülő és gyerek látogatott el, gazdag program várta őket.

I. P.

Baks 2020.08.28. családi nap a Kuckó Biztos Kezdet Gyerekházban fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Bakson a Kuckó Biztos Kezdet Gyerekházban családi napot szerveztek Ismerd meg gyerekházunk! címmel, melyen a kicsiket és szüleiket változatos program várta: volt ugrálóvár, játékos foglalkozás, csillámtetoválás, arcfestés, finomságként vattacukor és jégkrém. A gyerekháznak önállón ez volt az első nagy rendezvénye.

Az eseményt az intézmény szakmai vezetője, Balogh Gábor nyitotta meg, köszöntve a szülőket és a gyerekeket, akadtak, akik két-három aprósággal érkeztek. Ezután Makra András állandó külső szakértő, magát olykor hegedűvel kísérve, tartott foglalkozást, hivatalosan kerekítő mondókás mókát. Az elnevezés jogos: a gyerekek és szüleik kört formázva énekeltek, játszottak, a gyerkőcöket harangnyelv módjára lóbálták is. Mindenki mosolygott, nevetett, jó móka volt! A körjátékba Balogh Gábor is bekapcsolódott, Balogh Péterné Adamovits Judit mentor – Bakson kívül Mórahalom, Kistelek és Tömörkény tartozik hozzá – pedig fényképeket készített a programokról.

Közben elmondta: a Kuckó Biztos Kezdet Gyerekházak országosan odafigyelnek a rászoruló családokra, hétköznapokon hétfőtől péntekig, általában 8-tól 14 óráig várják őket ingyenes tízóraival, foglalkozásokkal, a felnőtteket kézműveskedéssel, főzőklubbal, segítenek az óvodai beilleszkedés megkönnyítésében, a közösséghez szoktatásban, az óvodai rutin elsajátításában és szerepet vállalnak a kicsik testi, értelmi, érzelmi és szociális fejlődésében. Olyan mint egy bölcsőde, azzal a jelentős különbséggel, hogy a gyerekek (3 éves korig) csakis szüleikkel tartózkodhatnak ott. A baksi intézményt 2018. augusztus 31-én adták át, és a koronavírus-világjárványt követően idén július 17-én nyitott újra, kívül-belül felújítva.

A játékok és beszélgetések közben a Hétmérföldes együttes játszott a családoknak, melyek bizton állíthatjuk: jól szórakoztak. Addig maradhattak a gyerekház udvarán, ameddig kedvük tartotta – árulta el Balogh Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában