Kihirdették az ország tortáinak győzteseit

2020.08.04. 13:53

Mogyorócska a győztesek közt

Gyuris László szegedi cukrász ismét nagyot alkotott. Ezúttal az egészséges torták kategóriájában díjazták munkáját.

K.R.

20200804 MN Budapest Szent István-napi kenyér, Magyarország Tortája, valamint Magyarország Cukormentes Tortája. Magyar Nemzet fotó:Mirkó István

Fotó: Mirkó István

Korábban már írtuk, hogy az idén Gyuris László szegedi cukrász három tortájával is az ország tortája döntőjébe jutott. Tavaly a Kicsi Gesztenye elnevezésű remekművét választották az ország tortájának, idén különdíjban részesült, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a berkenyét tartalmazó Mogyorócskát választotta a legjobb gyógyhatású alapanyagú tortának.

Az ország tortája címet 2020-ban a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda Curiositas – magyarul kíváncsiság, különleges – tortája kapta, melyet Füredi Krisztián készített. Az ország cukormentes tortája pedig a A pilisszentiváni JÓkenyér Cukrászat csapata által, Dienes Andrea cukrászmester vezetésével elkészített Szentivánéji Álom nevű alkotás lett, mely a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai szerint – szeletenként 13,3 gramm szénhidrátot és 252,5 kalóriát tartalmaz. A leginnovatívabb cukormentes torta különdíját pedig a monori Ami Süti Ami Pisztácia elnevezésű alkotása kapta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában