Friss hírek

2020.08.12. 14:11

Nem kötelező Szentesen lenniük a lecsófesztivál résztvevőinek

Online lesz idén a rendezvény.

M. A.

Idén nem egymás mellett főzik majd a lecsót, de az interneten együtt lehet a közösség. Arhív fotó: Majzik Attila

Rendhagyó körülmények között rendezik meg az idei lecsófőző versenyt Szentesen – jelentette be az esemény sajtótájékoztatóján Mészáros Zoltán, a Hunor-Coop elnök-vezérigazgatója, stílszerűen egy bogrács rotyogó lecsó mellett. A nevező csapatok idén nem egy helyszínen, hanem a városban, sőt a világban gyakorlatilag bárhol főzhetnek, az eseményt pedig online közvetítik a Facebook-on. A résztvevők fotókkal és rövid videókkal adhatják vissza a lecsófőzés hangulatát.

Idén nem egymás mellett főzik majd a lecsót, de az interneten együtt lehet a közösség. Arhív fotó: Majzik Attila

Mint elhangzott, az idén tizenkilencedik alkalommal rendezendő Szentesi Lecsófesztivál előtt készítettek egy közvélemény-kutatást, amiből kiderült, hogy az emberek nem szeretnék megszakítani a hagyományt, de többen, főleg az idősebbek, nem szívesen mentek volna ki a főzőversenyre.

– Legutóbb csaknem háromszáz bográcsban főtt a lecsó, idén azonban ez sajnos nem lehetséges, ezért inkább több helyszínen zajlik majd a fesztivál. Gyakorlatilag bárhol lehet főzni, így biztosan tudjuk, hogy Mórahalomtól kezdve Vancouverig is csatlakoznak majd hozzánk. Az egész eseményt közvetítjük Facebook-on, a résztvevők, Szentesről elszármazott ismert személyek és határon túli barátaink is küldhetnek majd képeket és rövid videó-üzeneteket – beszélt az online fesztivál részleteiről Mészáros Zoltán.

A szeptember 5-i rendezvényre már lehet regisztrálni, ezt egy jelképes, ötszáz forintos díj mellett tehetik meg. A nevezésekből összegyűlt összeget a Hunor-Coop megduplázza, és a Rotary szívbeteg gyerekeket támogató „Gift of Life” programja számára adományozza majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában