Sokan politikai támadást sejtenek a háttérben

2020.08.04. 11:45

Valaki rendre belerondít a vízbe

Ismét rendszeresen belepiszkít valaki a hódmezővásárhelyi meleg vizes medencébe. A múlt héten négyszer kellett emiatt leengedni a vizet. A prasnya vendég alkalmanként 200 ezer forint kárt okoz a fürdőnek. Márki-Zay Péter polgármester azt mondta, sokan aljas politikai támadást sejtenek a vízben végzett nagydolog mögött. Ha kiderül ki az elkövető, feljelentik és beperelik.

A vásárhelyi strandon nyomoznak az elkövető után.

Fotó: Kovács Erika

–Az elmúlt két hétben ötször-hatszor kellett leengedni a krema medence vizét, mert valaki belepiszkított – mondta a vasárnap esti élő videójában Márki-Zay Péter.

Hódmezővásárhely polgármestere arra emlékeztetett, két éve is hasonló problémák merültek fel a strandon.

2018-ban is ezzel bajlódtak a fürdőben

– Akkor és most is sokan a városvezetés és a Fidesz közötti feszültségre vezették vissza, aljas politikai támadást sejtettek mögötte – folytatta, bár a két évvel ezelőtti eseteknél még azt mondta egy tabáni lakossági fórumon, hogy nem feltétlenül kell politikai motivációt keresni a történtek mögött.

Akkoriban az úszómesterek, a törzsvendégek és kamerák is figyelték a meleg vizes medencét. Ettől, vagy mástól, de idővel megszűnt a vízbe rondítás, ami most újból problémát okoz Vásárhelyen.

– A dolgozók és a nyári munkában foglalkoztatott diákok is figyelik, mi történik a medencében. A vezetőség részéről felmerült az is, hogy a vandalizmus és korrupció elleni rendelet hatálya alatt adjunk jutalmat a nyomravezetőnek. Ha meglesz a szégyenteljes dolgot elkövető illető, feljelentjük és bepereljük – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

A vásárhelyi strandon nyomoznak az elkövető után.
Fotó: Kovács Erika

Alkalmanként 200 ezer forintos kárt okoz

– Nemcsak rendkívül gusztustalan és undort keltő, hanem az egészségre is veszélyes dolog, amit az az ember művel. Ahogy észleljük a dolgot, azonnal kiküldjük a medencéből a vendégeket, leengedjük a vizet és emelt szintű vegyszeres tisztítást végzünk, hogy a víz minősége az újratöltésnél az előírásoknak megfelelő legyen.

A múlt héten például hétfőn, kedden, szerdán és vasárnap is megtörtént ez a dolog – tudtuk meg Katona Zsolttól, a fürdő ügyvezetőjétől, aki lapunknak elmondta, a víz leeresztése, a fertőtlenítés és a medence újratöltése alkalmanként 200 ezer forintba kerül.

Máshol is úszott már nagydolog a vízben

A szentesi fürdőben is átéltek korábban hasonló eseteket.

– Néhány éve egy vendégünknek többször volt pillanatnyi öntudatvesztése, aminek mellékhatása volt a vízbe ürítés. Tavaly a szabadtéri 50 méteres medencénél is történt ilyen eset, de az szándékos volt, bosszúból. Tudtuk, hogy ki követte el, de sajnos nem tudtuk bizonyítani. Hál’ Istennek, idén nem szembesültünk ilyen problémával – mondta Kerekes Valéria, a szentesi fürdő ügyvezetője.

Papp Noémi, a makói Hagymatikum divízióvezetője is azt mondta, idén náluk sem fordult elő, de korábban is inkább csak a gyermekmedencében, ami azért teljesen más.

Olyankor leengedik a vizet, takarítanak és fertőtlenítenek. A felnőttmedencékre nem jellemző az ilyen cselekedet.

– Lekopogom gyorsan, nálunk ez nem jellemző. Amióta újranyitottunk egyetlen egyszer sem kellett leengedni a vizet sem az Anna fürdőben, sem pedig a sportuszodában, nem volt ilyen esetünk már nagyon régen – tudtuk meg Lakó Gábortól, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. fürdővezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában