Kamerával figyelik a szelektívszigetet

2020.09.21. 15:05

A tetten ért nagymágocsi szemetelőt feljelentették, pénzbírságra számíthat

Nem szelektíven gyűjtötte a szemetet és ezzel megkárosította az önkormányzatot.

munkatársunktól

Fotó: Kovács Erika

A községben sokáig a tűzoltószertár melletti területen állt a szelektív hulladékgyűjtő sziget. Mivel nem volt szem előtt, ezért voltak, akik nem csak műanyagot, papírt és üveget dobtak az edényekbe, hanem mindenféle kommunális hulladékot. Lomtalanítónak is tekintették a területet. Ami fölöslegessé vált otthon, azt kivitték és odadobták a kukák mellé. A környék lakóinak és az önkormányzatnak is elege lett ebből a helyzetből. A régi szigetet a falu vezetése felszámolta és elköltöztette a település másik végébe.

– A hulladékszigetet nem rendeltetésszerűen használó nagymágocsi lakosok kárt okoztak az önkormányzatnak. Míg a hulladékot ingyen szállította el a szolgáltató, ha belekerült valamilyen szemét az edényekbe, akkor kommunális hulladékként kezelték, vagyis az önkormányzatnak fizetnie kellett az elviteléért – mondta Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere.

A szelektív hulladékgyűjtők a Petőfi utca–Kossuth utca sarkára kerültek. Csakhogy valakik oda is előszeretettel hordták a szemetet, főleg éjjel és hajnalban. Ezért az önkormányzat úgy döntött, bekamerázzák a területet.

– A kamerafelvétel alapján feljelentjük a szemetelőket, amit a rendőrség szabálysértésként vizsgál és az elkövetők pénzbírságra számíthatnak. Már történt is feljelentés – tudtuk meg a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában