Helyi közélet

2020.09.02. 16:11

Felújítják a kisteleki temető míves kerítését

Két hete bontották el a kisteleki temető kerítését, felújítás, pótlás után kerül vissza majd a helyére. Legkésőbb jövő nyárra elkészül.

Imre Péter

Kistelek 2020.09.01. kapuja van de kertse nincs a kisteleki temetnek fot: Kuklis Istvn Dlmagyarorszg DM KI

Fotó: Kuklis István

– Úgy tudom, egy-két hete bontották el a szép kovácsoltvas kerítést, de nem véglegesen, biztosan visszakerül majd a helyére – mondta Korom Rózsa, a kisteleki temető mellett működő Márvány Kft. munkatársa. Az arra járóknak, közlekedőknek feltűnhetett, hogy a sírkertnek egy ideje csak kapuja van, a kerítés „eltűnt” a helyéről. Furcsa látvány a kerítés nélkül funkcióját vesztett kapu a temető bejáratánál.

Szokatlan látványt nyújt kerítés nélkül a kisteleki sírkert bejárata.
Fotó: Kuklis István

– Vidékfejlesztési pályázaton 90 százalékos támogatottsággal csaknem 15 millió forintot nyert a temető kerítésének rekonstrukciójára városunk, pontosabban a Kisteleki Városvédő és Szépítő Egyesület, ehhez a teljes költségvetéshez jön 10 százalék önerő – közölte Vass Rozália titkár. A felújítás és újraépítés befejezésével olyan lesz, mint a Kocsó-kápolna és kálvária előtti rész, téglapillérek és míves kovácsoltvas elemek váltogatják majd egymást.

– A régi, elbontott kerítés­elemeket tisztítja meg és újítja fel a szakember, és amennyiben szükséges, újakkal, azok legyártásával pótolja a menthetetlen részeket – nyilatkozta Vass Rozália. Hozzátette: az eredeti elképzelések, tervek szerint mindenszentekre kellett volna befejezni, de a koronavírus-járvány, annak újabb hulláma miatt bizonytalanná vált a határidő, de legkésőbb jövő nyárra elkészül.

A sírkerttel szembeni kegyeleti park ügye is halad, újságolta a titkár: sikeres volt a közbeszerzés, kiválasztották a kivitelezőt, az megkezdte a tereprendezést, a földmunkákat a területen, melyen a múzeum épülete – még gyűjtik hozzá a lakosságtól az anyagokat –, sétány és kültéri elemek kapnak helyet. A projekt másik helyszínén, a vásártéren létesül majd a szabadtéri színpad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában