A megrongált padoknak már nincs ott helye

2020.09.23. 07:48

Kiürült a Gergő liget, elvitték az ülőbútorokat

Szeptember 22-én elszállították a Gergő ligetből az ülőbútorokat. A pihenőparkot rendszeresen takarítják önkéntesek és a hatóságok, valamint az önkormányzat is támogatja a védelmére létrejött civil szervezet munkáját.

T. K.

Fotó: DM

Kiürült a Gergő liget: az újszegedi ártéri területről elszállították a fedett pihenőhelyeket és padokat, amelyeket a Rotary és Lions klubok támogatásával helyeztek ki évekkel ezelőtt. Farkas András, a liget megálmodója elmondta, az összefirkált, megégetett bútorok már nem voltak méltók az adományozók nevéhez.

– Ráadásul ezeken telepedtek meg azok a huligánok is éjszakánként, akik aztán hatalmas szemetet hagytak maguk után. Bár az utóbbi hetekben a rendszeres járőrözésnek köszönhetően eltűntek, mindenképpen szükségessé vált egy felújítás – magyarázta.

A fedett pihenőpadokat elszállították a Gergő ligetből.
Fotó: DM

Mint arról többször beszámoltunk, a Gergő liget sorsa akkor vált Szeged fontos közügyévé, amikor Farkas András bejelentette: megszünteti az általa létrehozott és unokájáról elnevezett pihenőparkot, mert belefáradt abba, hogy egyedül küzd annak rendben tartásáért.

– Úgy érzem, jót tett ennek az ügynek, hogy ez a feszültség akkor nyilvánosan kibukott belőlem, hiszen sok minden történt azóta. Az önkormányzat vállalta, hogy 2-3 hetente ingyen elszállítja az önkéntesek által összegyűjtött szemetet, a hidat, amit elkezdtünk építeni, Jakab Gusztáv befejezteti és kutyás ügyben is elindult az egyeztetés, hogy itt ne lehessen szabadon futtatni az állatokat, megzavarva a sétálók és biciklisek nyugalmát.

Mindezek mellett pedig létrejött egy új civil szerveződés, melynek köszönhetően már nem egyszemélyes ügyem lesz ennek a területnek a sorsa – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában