NKM Áramhálózati Kft. közleménye

2020.09.01. 10:41

Viharos szél szaggatta a vezetékeket Algyőnél

Az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai néhány óra alatt az ügyfelek nagy részénél helyreállították a szolgáltatást azt követően, hogy az éjszaka végigvonult vihar tömeges üzemzavart okozott a Dél-Alföldön. A nagy erejű szél Kecskemét és Baja térségében több mint 50 ezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet, amely mostanra 10 ezerre csökkent.

delmagyar.hu

20200702 Tiszalök Az áramszolgáltató szakemberei a megfelelő magasságban is gallyazzák a Tiszavasváriba vezető út mellett a felsővezetékekbe belógó ágakat. Fotó: Pusztai Sándor PS Kelet Magyarország

Fotó: Pusztai Sándor

Kecskemét, Baja és térségét érintette leginkább a vihar, amely nagy károkat okozott. Az erős szél sok helyen a hálózatra döntötte a fákat, vezetékszakadást, szigetelőtörést okozott. Éjfél után nem sokkal 56 000 ügyfélnél okozott áramszünetet. A térségben a leginkább érintett települések: Kecskemét, Baja, Lajosmizse, Algyő, Csanádpalota.

Az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai száznál is több szerelőcsapatot vetettek be a hibák feltárására és a helyreállítás megkezdésére. Az egész éjszaka tartó hibaelhárításnak köszönhetően reggel 8 órára már csak mintegy 10 ezer ügyfélnél szünetelt az áramszolgáltatás.

Az ügyfélszolgálat kora reggel óta emelt létszámmal dolgozik, már 1000 fölött jár a telefonos hibabejelentések száma. Az érintett önkormányzatok külön tájékoztatást kaptak a kialakult üzemzavarról és a várható helyreállításról.

A kidőlt fák sok helyen leszakították a hálózatot, a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes! Amennyiben ilyet tapasztalnak, kérjük ügyfeleinket, haladéktalanul jelentsék be a telefonos ügyfélszolgálaton, a +36 62 565 881 számon.

Az NKM Áramhálózati Kft. munkatársai a katasztrófavédelemmel együtt mindent megtesznek, hogy a lehető legrövidebb időn belül mindenütt helyreálljon a minőségi áramszolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában