Igazi Zöld óvoda

2020.09.23. 18:41

Volt, aki háromszor fordult – papírgyűjtést szerveztek a zákányszéki óvodában

Minden évben kétszer szerveznek papírgyűjtést a zákányszéki Manó-Kert Óvoda és Bölcsődében.

Munkatársunktól

Gergő és Petra a zákányszéki óvoda Pillangó csoportjából is kivette a részét a munkából a szerdai papírgyűjtésen.

Fotó: Kuklis István

Szeptember 23-án majdnem csordultig telt a hatalmas konténer Zákányszéken a Manó-Kert Óvoda és Bölcsőde előtt. Még 10 órakor is érkeztek szülők az óvoda elé letett konténerhez. Gődérné Jójárt Anita, akinek gyermeke a Pillangó csoportba jár, már harmadjára fordult papírral.

Gergő és Petra a zákányszéki óvoda Pillangó csoportjából is kivette a részét a munkából a szeptember 23-ai papírgyűjtésen.
Fotó: Kuklis István

Idén a korábbiakkal ellentétben a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végezte el a munkát. Fekete Csabáné intézményvezető-helyettes elmondta, egy évben kétszer szerveznek a papírgyűjtést.

– Múlt héten a takarítási világnaphoz kapcsolódóan egész hetes programsorozatot szerveztünk, aminek a lényege a környezettudatos magatartás megalapozása. Zöld óvoda vagyunk, ebbe illik bele a papírgyűjtés – magyarázta.

Az óvo­da második alkalommal mondhatja magáénak az elismerést.

– Igyekszünk a gyerekeket visszavinni a természetbe, próbálunk nem urai, hanem részévé válni a természetnek, olyan szemlélet kialakításán munkálkodunk, ami a gyerekek további tanulmányai során teljesül be – fogalmazott korábban lapunknak Liebhaber Gáborné intézményvezető.

Az óvodavezető-helyettes úgy véli, a zöld óvoda szellemisége nemcsak arról szól, hogy szelektíven gyűjtik a szemetet, hanem az is hozzátartozik, nem rejtett célkitűzésként, hogy a szülőket a gyerekeken keresztül neveljék.

– Azt tapasztaljuk, hogy visszaköszönnek az itt megszerzett ismeretek. Amit hallanak a gyerekek, megragad bennük. Számomra az is nagy boldogság, hogy egy kislány a múltkor egy vödörben hozta be a lemerült elemeket. Ebből látszik, hogy az egész családra jó hatással vagyunk. Hatékony az itt végzett oktatás – tette hozzá a fejlesztő óvodapedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában