Közlekedés

2020.10.31. 20:17

A szegedi polgárőr egyesületek tagjai segítik a rendőrök munkáját a temetőknél

Az előző évekhez hasonlóan, most is szinte mindegyik szegedi temetőnél találkozhatnak a megemlékezők a polgárőrökkel. A Szegedi Rendőrkapitánysággal együttműködve teljesítenek szolgálatot a polgárőrök a napokban.

delmagyar.hu

Fotó: Polgárőrség

Csőke Zsolt, a Szeged Belváros- Móraváros Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy a polgárőrök bűn- és balesetmegelőzési feladatokat látnak el a temetőkben és azok környékén. Halottak napja alkalmával jelentősen felerősödik az autós forgalom, elsősorban a gépjárművel érkezők parkoltatásánál és útba igazításánál segítik a rendőrök munkáját. Emellett a temetőkben gyalogos járőrszolgálatot is teljesítenek a hatóság tagjaival az esetleges jogsértések megelőzése érdekében.

Az esős időjárás miatt bizonyos temetők parkolója nehezen megközelíthető és akad olyan hely is, ahol a csapadék okozta sárban az autók elakadhatnak.

A rendőrség munkatársai és az egyesületek vezetői arra kérik az érkezőket, hogy kellő óvatossággal és türelemmel közelítsék meg a temetőket, a balesetek elkerülésének érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában