Közösségi térré is válhat

2020.10.27. 17:39

Átadták az új fedett termékteret Domaszéken – Galéria

Elkészült az újonnan kialakított fedett terméktér Domaszéken. A júliusban kezdődő kivitelezés a tervek szerint októberben befejeződött, így az már a lakosság és a Domaszékre látogatók rendelkezésére áll.

K. A.

Új közösségi térré válhat a fedett piac.

Fotó: Frank Yvette

– A beruházás a LEADER program keretében, 4 millió forintos támogatással valósult meg, amelyhez a domaszéki önkormányzat több mint ugyanennyi önerőt biztosított – mondta el a kedd délutáni ünnepélyes átadón Sziráki Krisztián, a település polgármestere.

A község központi részén kijelölt 413 négyzetméteres, térburkolattal ellátott területen összesen 90 négyzetméteren alakítottak ki fedett pavilont, ami öt zsindelytetővel és belső megvilágítással ellátott árusítóhelyet jelent. A pavilonok alatt összesen 20 asztalt tudtak elhelyezni, és ez jelentős bővülés a korábbi, 8 asztalos megoldáshoz képest.

Ezzel egyidejűleg a Teleház épületében a területhez tartozó mellékhelyiségeket is kialakítottak, ami a 21. századik kulturált és higiénikus árusításhoz nélkülözhetetlen.

A fejlesztésnek köszönhetően az árusok nagyobb területen, komfortosabb körülmények között és kellemes környezetben fogadhatják vásárlóikat és a terméktérre kilátogatókat. A beruházás ugyanakkor a lakosok kényelmét is szolgálja: a szélesedő, várhatóan minőségi domaszéki és környékbeli termékeket is mind nagyobb tételben felvonultató kínálat a helyben történő bevásárlást is segíti.

Az átadáson részt vett és rövid köszöntőt mondott Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke, Sóki Károly plébános pedig megáldotta a közösségi teret. A programban hagyományőrző néptáncot látott a közönség, de bemutatkoztak a helyi termelők és kézművesek is. Aki pedig megéhezett, a szendvicsek mellett friss kalácsot is kapott, egyenesen a Szent Vendel kemencéből – a helyi nyugdíjasklub szorgalmas tagjainak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában