Szerbiában szervezték meg az utat

2020.10.01. 09:52

Ausztriába akarta juttatni az illegális bevándorlókat, vádat emeltek ellene

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a moldáv férfival szemben, aki idén nyáron négy illegális határátlépőt szeretett volna Ausztráliába csempészni.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay / Illusztráció

A vádlott 2020. június 12-én vett fel Kiszombor közelében négy olyan, magát szír állampolgárnak valló személyt, akik azt megelőzően a magyar-román határszakaszon, a zöldhatáron léptek be az országba.

Az illegális határátlépők Szerbiában, a kanizsai menekülttáborban ismerkedtek meg embercsempészekkel, akik vállalták, hogy segítséget nyújtanak nekik abban, hogy Ausztriába jussanak. Elkísérték őket az zöldhatárhoz, GPS-koordinátákat adtak meg nekik, hogy az illegális határátlépést követően megtalálják a csempészt.

Röviddel az illegális határátlépők beszállását követően a kiszombori határrendészek ellenőrzés alá vonták a vádlott által vezetett személygépkocsit, majd őt előállították és őrizetbe vették.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában