Válaszolt az Operatív Törzs

2020.10.06. 12:38

Négy intézkedés volt a vírusszabályok megsértése miatt

Négyszer kellett intézkedniük a Csongrád-Csanád megyei rendőröknek a múlt héten, amiért valaki megszegte a koronavírus-járvány miatt hozott új szabályokat – válaszolta a Délmagyarország kérdésére keddi sajtótájékoztatóján az Operatív Törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője.

delmagyar.hu

Szeged 2020.07.09. Maszk nélkül a városban, van ahol betartják Képen: Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Fotó: Török János (Illusztráció)

Kiss Róbert hozzátette, hogy két embert a „védelmi intézkedések” megszegése miatt figyelmeztettek.

Ez valószínűleg arra vonatkozhat, hogy a két ember nem, vagy nem rendesen hordta a maszkot. A másik két ember pedig a tranzitálási szabályokat szegte meg, ők helyszíni bírságot kaptak, de folytathatták az útjukat.

Arról pedig, hogy hova kerülnek a megyében megbetegedettek, már az országos tisztifőorvos beszélt. Müller Cecília elmondta, hogy az igazolt fertőzötteket Kiskunhalasra viszik, de például akinek olyan speciális kezelésre van szüksége, amit csak a klinikán kaphat meg, az Szegeden marad. Ahogy a városban helyezik el az olyanokat is, akik fertőzésgyanúsak, de még nem készült el a tesztjük. Ha pozitív lesz a tesztjük, őket is Kiskunhalasra viszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában