Hódmezővásárhely

2020.10.07. 15:30

Részönkormányzati választás lesz Szikáncson

Csaknem egy év telt el a helyhatósági választás óta, és még mindig nincs a Hódmezővásárhelyhez tartozó Szikáncsnak részönkormányzata. Lapunk kérdésére az önkormányzat azt válaszolta, október 26-án, hétfőn dől el, kik lesznek a tagjai. Úgy tudjuk, a helyiek még nem tudnak az időpontról.

Kovács Erika

A helyiek sérelmezik a közösségi ház elhanyagoltságát. Fotó: Kovács Erika

Szikáncson 2006 óta működik részönkormányzat. A legutóbbi helyhatósági választás óta eltelt egy évben még nem sikerült megválasztani a településrész grémiumát. Úgy volt, hogy március 30-án tehetik meg ajánlásaikat a szikáncsiak a nem képviselő tagokra és az elnök személyére. Ezt az időpontot a koronavírus miatt elhalasztották.

– Nem lesz abból semmi. Szépen elsumákolták. Ha a nyáron lehetett augusztus 20-át ünnepelni a városban, akkor ezt is meg lehetett volna szervezni – dohogott egy szikáncsi férfi, akit néhány napja kérdeztünk. Egy másik lakos arra panaszkodott, hogy a volt iskolában lévő közösségi házat is bezárta az önkormányzat. Mondta, meg lehet nézni, milyen elhanyagolttá vált. Amikor volt rész­­önkormányzat, akkor jobban odafigyeltek az épületre, és programokat is szerveztek.

A helyiek sérelmezik a közösségi ház elhanyagoltságát. Fotó: Kovács Erika

Lapunk megkereste az ön­kormányzatot. Azt válaszolták, a szikáncsi részönkormányzati választás, ami a pandémia miatt maradt el, október 26-án, hétfőn lesz.

– Én is ma tudtam meg az ajánlás időpontját. Ledöbbentem, hogy hétfőre és nem hétvégére tették. A veszélyhelyzetet leszámítva már régen megtehették volna ajánlásaikat a lakosok – mondta Benkő Zsolt, a településrész fideszes önkormányzati képviselője.

– Márki-Zay Péter polgármester mindig a demokráciát félti, de amikor tehetne valamit érte, mint most, Szikáncson, hogy egy kis közösség beleszólhasson a saját ügyeibe, akkor már nem fontos neki a demokrácia. A szikáncsiak a részönkormányzat miatt tavasszal és a nyár közepéig többször is kerestek. Nem tudtam mit mondani, hiszen hivatalosan nem lehetett tudni semmit. A részönkormányzat, aminek magam is tagja voltam, az elmúlt években sokat dolgozott, számos programot szerveztünk, ügyeket intéztünk – tette hozzá Benkő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában