Hétrészes ismeretterjesztő film készül a Galamb termékeiből

2020.10.14. 14:20

Sipos gazda a makói iskolában forgat

Szabó Imre

Sipos gazda és a makói diákok a forgatás indulásakor. FOTÓ: GALAMB JÓZSEF MEZŐGAZDASÁGI TECHNIKUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

A földtől az asztalig címmel hétrészes ismeretterjesztő filmet forgat ezekben a napokban az egészséges táplálkozást és életmódot népszerűsítő Sipos gazda, azaz Sipos József a ma­­kói Galamb József agrárszakképző iskolában. Az ötletet az adta, hogy – mint beszámoltunk róla – az iskola tangazdaságának Helyi diák terméke márkanevet viselő terményeiből egy neves szentesi étterem külön menüsort kínál vendégeinek.

Sipos gazda és a makói diákok a forgatás indulásakor. Fotó: Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola.

A filmsorozat, mint Horváth Zoltán igazgatótól megtudtuk, az intézmény diákjainak közreműködésével éppen azt mutatja be, hogyan kerülnek a zöldségek, gyümölcsök a tányérra. A sorozat forgatása tegnap éppen ezért az iskola laboratóriumában indult, ahol a diákok talajvizsgálatokat végeznek. Ezt követően bemutatják a tankertben, az ottani gyümölcsösben, zöldségkertben és a gépészeti műhelyben folyó munkát a nö­­vénytermesztéstől és állattartástól kezdve a termények feldolgozásán át a piaci értékesítésig, illetve az éttermi felszolgálásig. Szóba kerül a digitális gazdálkodás is. Horváth szerint a film forgatásának azért jó helyszíne az iskola és a tangazdaság, mert itt az egész országban egyedülálló, komplex modellt tudnak bemutatni a nézőknek.

Az ismeretterjesztő filmsorozat Sipos gazda jóvoltából na­­­­gyon sok helyi televízióhoz, illetve iskolákhoz fog eljutni, de felkerül a makói intézmény honlapjára és közösségi oldalára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában