Közvetlen, pozitív benyomást keltenek

2020.10.27. 18:07

Új táblákkal üdvözöl Szentes

Frissült a szentesi arculat: a településre érkezőket három új üdvözlőtábla fogadja az utak mentén. Az óriásplakátok célja, hogy bemutassa a helyi értékeket az erre utazóknak és pozitív képet alakítson ki a városról.

M. A.

Új üdvözlõtáblák a Szentesre vezetõ utak mentén. Vörös Viktor, a Metalcom Szentes vízilabdázója, Szabó Zoltán polgármester, Kiss Csaba alpolgármester. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Egy éve állnak nagy méretű üdvözlőtáblák a Szentes felé vezető utak mellett, a kék alapon sárga feliratos táblák azonban a közvélemény szerint inkább ártottak, mintsem használtak a városképnek, ezért egy frissítés keretében lecserélték az összeset. Az új üdvözlőtáblákon a helyi sajátosságokat, értékeket szeretnék megmutatni.

– A lakossági visszajelzések elég negatívak voltak az előző táblákkal kapcsolatban. Nyáron kezdtük el vizsgálni más településeket, hogy miként köszöntik az érkezőket, ez alapján tizenkét látványtervet készítettünk a szentesi sajátosságoknak megfelelően, amiből hármat választottak ki – részletezte Halupa-Bogyó Eszter, a tervező Szentesi Élet Kft. ügyvezetője.

Új üdvözlõtáblák a Szentesre vezetõ utak mentén. Vörös Viktor, a Metalcom Szentes vízilabdázója, Szabó Zoltán polgármester, Kiss Csaba alpolgármester. Fotó: Majzik Attila

A táblák bemutatásán Szabó Zoltán polgármester kiemelte, a korábbihoz képest többet mondó, színesebb plakátokat szerettek volna felállítani az utak mellett. Hozzátette, a város turisztikai fő irányaként a sport- és edzőtábor-turizmust jelölték ki, így a legforgalmasabb, a 451-es út melletti táblán a férfi vízilabdacsapat és Vörös Viktor junior világbajnok, háromszoros magyar bajnok, Magyar kupa győztes vízilabdázó köszönti a látogatókat.

A 45-ös út Hódmezővásárhely, illetve Kunszentmárton felől bejövő szakaszán a Megyeháza és a Kossuth tér képe, valamint egy fürt paradicsom fotója fogadja a városba érkezőket: előbbi a hangulatos belvárost, utóbbi pedig Szentes a hazai zöldségtermesztésben betöltött szerepét szeretné bemutatni. Szabó Zoltán hozzátette, a „Megérkeztél!” felirat és fotók együtt egy pozitív benyomást keltenek.

Ezentúl így üdvözöl Szentes. Közvetlen, pozitív benyomást keltenének a táblákkal.
Fotó: Majzik Attila

A városvezető elmondta azt is, a táblák méretét szeretnék egységesíteni, valamint gondolkodnak a megvilágításuk megoldásán is, emellett pedig a tartalmukat is időnként szeretnék frissíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában