Hódmezővásárhely

2020.11.17. 14:10

A Fidesz szerint a vásárhelyiek megsarcolásába kezd Márki-Zay Péter

Munkatársunktól

20200708 Hódmezővásárhely Hódmezővásárhely Városháza Fotó: Kuklis István KI Délmagyarország DM

Fotó: Kuklis István/Illusztráció

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete szerint Márki-Zay Péter a lakbérek és a gyermekétkeztetési díj brutális emelésére készül a csütörtöki közgyűlésen. A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a járvány okozta veszélyhelyzetben a polgármester a védekezés helyett a vásárhelyiek megsarcolásába, pénzbehajtásba kezdett.

- Miként azt korábban jeleztük, a polgármester által kitalált intézményi átszervezések egyet jelentenek a lakosság költségeinek növelésével. A csütörtöki közgyűlésen Márki-Zay Péter polgármester arra készül, hogy a gyermekétkeztetés díját átlagosan több, mint 7, a diétás étkeztetést igénylő gyermekek esetében pedig közel 10 százalékkal emelje meg. Még embertelenebb az önkormányzati lakbérek emelése. A polgármester 2021. január 1-től 10 százalékkal, majd 2022. január 1-jétől újabb 10 százalékkal, 2023 és 2024 év elejétől pedig további 4-4 százalékkal emelné a bérleti díjakat. Ez azt jelenti, hogy Márki-Zay Péter 5 éves polgármestersége alatt közel harmadával emelkednek a lakbérek, ami különösen azért aggályos, mert az önkormányzati lakások jelentős részében szociálisan hátrányos helyzetű családok élnek. Márki-Zay Péter ahelyett, hogy támogatná a szegényeket, inkább elveszi a pénzüket – írták közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában