Fontos volt biztosítani a járványügyi ellátást

2020.11.25. 13:22

Íme az ideiglenesen elköltöztetett szegedi klinikák listája

Ideiglenesen több klinikai egységet másik telephelyre költöztettek a járvány idejére. A cikkben megtalálja ezek pontos helyét és elérhetőségeiket.

delmagyar.hu

20200814 Szeged Szeged Megyei Jogú Város II. Kórháza Kálvária sgt. 57. SZTE Szent-györgyi Albert Klinikai központ Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János

A Szegedi Tudományegyetem már a tavaszi hullám idején kidolgozta mi a teendő olyan esetben, ha egy második hullámban jóval több betegre kell számítaniuk. Az SZTE már eddig is hatalmas erőfeszítéseket tett a koronavírussal fertőzöttek ellátásának érdekében, és a növekedő fertőzött betegszám arányaihoz igazodnak és alakítják kapacitásukat. – írja a Szegedi Tudományegyetem közleményében.

– Ennek érdekében több klinikai egységben jelentős átszervezés történt és történik jelenleg is.

Fontos szempont, hogy minden beteg megkapja a megfelelő egészségügyi ellátást

– fogalmazott Prof. dr. Lengyel Csaba, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, az egyetem Coronavírus Ügyi Operatív Bizottság elnöke. Elmondta, hogy mindezek részeként a régi I. sz. Belgyógyászati Klinika Korányi fasori épületében egy nagykapacitású COVID-ellátó centrumot alakítottak ki,

a tavaszi járványhelyzet idején pedig a Kálvária sugárúton kialakított Járványügyi Ellátó Központot is tovább fejlesztették.

Illusztráció: SZTE

A járványügyi ellátás biztonsága, a betegutak tisztasága érdekében egyes klinikai egységek ideiglenesen új helyre költöztek, a részletekről a mellékelt térkép és szöveges ismertetés ad pontos eligazítást.

Illusztráció: SZTE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában