Online ügyintézés a legjobb választás

2020.11.11. 16:34

Csak időpontfoglalással fogadják ügyfeleiket a kormányhivatalok

November 11-től csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatalok. Azt javasolják, aki teheti, online intézze hivatali ügyeit.

delmagyar.hu

20200518 Szeged Előre bejelentkezés nélkül is fogadja a kormányablak az ügyfeleit a Rákóczi téri Kormányhivatalban. A sorbaállás még elkerülhetetlen. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

Időpontfoglalás a kormányhivatalokban

Időpontfoglalásra az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon van lehetőség. Az interneten elérhető Központi Időpontfoglaló Alkalmazásban az ügyfelek ügyfélkapu regisztráció nélkül is foglalhatnak majd időpontot. Ez alól kivételt képeznek a gépjármű ügyintézéssel kapcsolatos ügykörök.

Szerdától nem közlekednek a kormányablakbuszok és a települési ügysegéd szolgálatok működését is felfüggesztik.

A többi kormányhivatali ügyfélszolgálaton telefonos, illetve e-mailben történő időpontfoglalás lehetőségét biztosítják, az elérhetőségek a kormanyhivatal.hu oldalon találhatók.

A 2020. március. 11. és június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok változatlanul 2020. december 15-ig érvényesek!

Az elkészült okmányok személyes átvételére november 11-ét követően nem lesz lehetőség, azokat postai úton kézbesíti a kormányhivatal.

A NAV-val is egyeztetni kell

A Kormányablakokban működő NAV-ablakokban november 12-től a személyes ügyintézéshez előzetes időpontfoglalásra van szükség. Ez összhangban van a Kormányablakok ügyfélfogadási rendjével. Időpontot itt foglalhatnak.

A veszélyhelyzet ideje alatt a gyors és rugalmas ügyintézéshez célszerű a NAV elektronikus szolgáltatásait használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában