Kézműves finomságok vására

2020.11.12. 17:51

Egyéves a Helyi-Ség

Akcióval várják a vásárlókat pénteken.

K. A. R.

Már 57 manufaktúra termékéből válogathatunk, a mai napon 10 százalékos szülinapi kedvezménnyel. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Tudunk egy helyet, ahol biztosan jól telhet a sokak által rémesnek tartott péntek 13. Pénteken ünnepli ugyanis egyéves születésnapját a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal kézműves termékeket árusító boltja, a Helyi-Ség Szegeden. Házi készítésű tésztát, szörpöt, kézműves szaloncukrot, házi kecskesajtot, szappant, kézműves sört és fürdőbombát is vásárolhatunk az üzletben.

Emellett helyben fogyasztásra is van lehetőség, az ízben és aromákban gazdag kávé mellé kisteleki rétest fogyaszthatunk, utóbbiból fagyasztott formában is lehet kapni, így otthon pillanatok alatt elkészülhet a vendégváró falat. Megtudtuk, ez az egyik legnépszerűbb termék a Rákóczi téri kisboltban.

Már 57 manufaktúra termékéből válogathatunk, pénteken 10 százalékos szülinapi kedvezménnyel. Fotó: Frank Yvette

Juhász Tünde kormánymegbízott lapunknak elmondta, a korábbi években a kormányhivatal közfoglalkoztatási kiállítást rendeztek, ahol azzal szembesültek, hogy sok olyan Csongrád-Csanád megyei kézműves kis manufaktúra van, akik helyben termelik az alapanyagot, helyben dolgozzák fel klasszikus receptek alapján, azonban a piacra jutás már problémás számukra. Ezért nyitották meg tavaly november 13-án a Helyi-Séget, ahol folyamatos bemutatkozási lehetőséget kínálnak számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában