Madárvédelmi munkájukat díjazták

2020.11.17. 11:55

Elismert megyei áramtechnológusok

A Magyar Tudomány Ünnepén Innovációs Díjban részesültek az NKM Áramhálózati Kft. madárvédelmi munkájában jeleskedő áramtechnológusok.

K. A.

Forrás: NKM

A téma már hosszú évekkel az Akadálymentes Égbolt megállapodás előtt a figyelem középpontjába került. A munkát ma – az Agrárminisztérium és a nemzetipark-igazgatóságok napi szintű bevonásával – Hörömpő Zoltán irányítja a cégnél, és egy ambiciózus szakértői csapat menedzseli.

A védelem meglehetősen összetett, hiszen számos madárfaj veszélyeztetett, és szinte mindegyik más-más típusú hálózati védekezést kíván meg. Mindez madárvédelmi eszközök innovációit, fejlesztéseit és kísérleti próbáit igényli, amelynek során a Madárvédelmi Projekt áramtechnológusait napi szinten támogatják a szakértő külső partnerek.

A program innovációs folyamatokhoz kötődő munkája nem merül ki a fejlesztőasztalnál: az új eszközök ellenőrzése a gyártósorokon, a kísérleti eszközök megfigyelése hálózatbejárásokon azaz terepen történik. A társaság madárvédelmi munkájáról és az eredményekről film is készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában