A Návay-iskola diákjai sorra nyerik az országos versenyeket

2020.11.26. 15:21

Élvonalban a makói Keri

Sorra nyerik a rangos pénzügyi versenyeket a makói Keri diákjai: legutóbb az egyiken egy laptopot nyertek, egy másikon pedig bejutottak az országos döntőbe – itt nyolc csapatból három a Keri tanulóiból áll. Mindez azt jelzi, hogy az iskola a pénzügyi képzés országos élvonalában van.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Hasznosak ezek a versenyek, mert így az elméleti tudásunkat a gyakorlatban is próbára tudjuk tenni – mondta Ádók Eliza, a Végzős palánták (Ádók Eliza, Dékány Szimonetta, Pallagi Vik­tória és Szilvási Boglárka) egyik tagja. Ők érték el a legjobb, má­­sodik helyezést a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! nevű verseny nemrégiben megrendezett megyei döntőjén a makói Návay-iskola csapatai közül.

Az iskolának három csapata is bejutott a megyei döntőbe, ahol a 2., a 4. és a 13. helyen végeztek. Bizonyos szempontból a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum részeként működő makói tagintézmény meg is nyerte a versengést, hiszen ők tudták in­dítani a legtöbb, 64 (!) csapatot, és megkapták az ezért járó különdíjat, egy korszerű laptopot.

Pipisné István Ildikó, az is­­kola szakmai munkacsoportjának vezetője, a lapunkban már bemutatott kitüntetett pedagógus azt mondta, kollégáival nyár óta készítették fel a fiatalokat a Privátbankár.hu Kft. versenyére.

De nem ez az egyetlen rangos vetélkedő, ahol jeleskedtek mostanában a Návay-iskola nebulói. Arról is hírt kaptunk, hogy a Zseb­pénzügyes nevű, az Intrum Magyarország által szervezett, sokéves hagyománnyal bíró verseny országos döntőjébe is bekerültek – amit a járványveszély miatt később tartanak majd meg.

Ami figyelemre méltó: az idei versenyre rekordszámú iskola jelentkezett, október elejéig 181 magyarországi és határon túli oktatási intézményből összesen 913 csapat, azaz közel 2400 diák és 234 felkészítő tanár regisztrált. A vetélkedőn három online fordulóban választották ki a legjobb 8 csapatot, és ebből a 8-ból 3 Makóról jelentkezett.

– Csaknem 1000 csapat közül a legjobb 8 közé csak egészen kiemelkedő teljesítménnyel le­­het jutni – hívta fel a figyelmet Felfalusi Péter, az Intrum Magyarország vezérigazgatója és a zsűri elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában