az országból sem tiltják ki

2020.11.25. 17:39

Enyhítették a Szegeden késelő nigériai férfi büntetését

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a nigériai férfi, aki még 2016-ban késelt meg egy honfitársát az egyik szegedi szórakozóhely előtt. A Szegedi Ítélőtábla szerint az egykori egyetemista megbánta amit tett, és a megkéselt férfi is megbocsátott neki.

Suki Zoltán

Honfitársát szúrta hátba a nigériai férfi.

Fotó: Frank Yvette

Megváltoztatta szerdai ülésén a Szegedi Ítélőtábla a törvényszék korábbi ítéletét, és két év négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a nigériai férfit, aki 2016-ban megkéselte honfitársát az egyik szegedi szórakozóhely előtt.

A mostani ítéletben arról is döntöttek, hogy a férfinak nem kell elhagynia az országot.

Azért határozott így a bíróság, mert a férfi bebizonyította, hogy tényleg megbánta, amit tett, a megkéselt férfi megbocsátott neki. De a legfontosabb enyhítő körülmény, hogy azóta lediplomázott, megnősült, és van egy kiskorú gyereke. A férfi bemutatott egy igazolást egy szegedi cégtől, amelyik úgy nyilatkozott, hogy szívesen alkalmazná a jövőben.

Honfitársát szúrta hátba a nigériai férfi.
Fotó: Frank Yvette

A nigériai férfi a késelés idején még egyetemista volt Szegeden. Önbíráskodás, életveszélyt okozó testi sértés és lopás miatt ítélte el a Szegedi Törvényszék tavaly négy év börtönre és ugyanennyi időre kitiltották Magyarországról is. Ezen az ítéleten változtatott most a Szegedi Ítélőtábla.

A nigériai férfi 2016. április 5-én a kora este veszett össze egy honfitársával az egyik szegedi szórakozóhelyen azon, hogy ki fizeti a fogyasztásukat. Ezután egy másik szórakozóhelyre ment, ahol megint összeveszett egy másik, ugyancsak nigériai férfival.

Azért kaptak össze, mert a vádlott magához vette a társa elhagyott irattárcáját a benne levő okmányokkal, készpénzzel és egyéb okiratokkal együtt.

Később lökdösődni kezdtek, amit az utcán is folytattak.

Este 11 óra körül a vádlott látszólag elment, mire a társa visszaindult a szórakozóhelyre. A férfi azonban ekkor elővett egy összecsukható bicskát, visszaszaladt és a honfitársát hátba szúrta. A szúrás a jobb lapockatájékon érte a férfit, aki súlyos sérülést szenvedett, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában