Jónás és Szilvia versengett

2020.11.24. 17:40

Nevet adtak az új traktornak a makói diákok

Magyarországon 22 iskola kapott hasonló erőgépet korábban.

Tóth A. Péter

Fotó: Szabó Imre

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum vadonatúj, Steyr márkájú traktorát az Agrárminisztérium segítségével tudták beszerezni.

– Az iskola új traktorának a nevét egy közösségi szavazás keretében döntöttük el. Az ötletet a makói Bálint optika tulajdonosai adták, mivel náluk minden új gép azt a nevet kapja, amelyik napon érkezett, így emlékeznek arra, hogy mikor állt üzembe a berendezés. Ezen felbuzdulva tettem közzé, hogy az új traktor neve legyen Jónás vagy Szilvia – mondta lapunknak Horváth Zoltán, a makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum igazgatója.

Az intézményvezető hangsúlyozta, meglepően sok szavazat érkezett, végül nagy fölénnyel a Jónás név nyert. Így az intézményt kedvelő és a híreket követő „rajongók” nevezhették el a 25 milliós traktort, vagyis Jónást. Jónás egyébként egy 3 és fél tonnás, 75 lóerős és 3000 köbcentis monstrum, s akár műholdról is lehet vezérelni.

Az iskolai tankert eszközparkjának értéke jelenleg 150 millió forintosra becsülhető. Bár a többi eszköznek még nincs neve, azt tervezik, hogy hagyományt teremtenek a közösségi névadásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában